HP představuje nové portfolio konvergovaných řešení určených pro správu infrastruktury firemních sítí

Společnost HP oznámila dostupnost unikátních řešení z oblasti konvergované infrastruktury, která zajistí firemním sítím mnohem větší flexibilitu díky možnosti jejich jednoduššího rozšíření a urychlení dostupnosti IT služeb. (TZ)

Portfolio HP Converged Infrastructure představuje klíčovou součást strategie Instant-On Enterprise, nabízí optimalizaci prostředků směřujících k poskytování online služeb, dokáže zefektivnit celkové investice vložené do IT a dovoluje maximálně využít technologie v rámci jediné platformy pro správu IT řešení. Nabídka nových funkcí zahrnuje:

  • Converged Systems, nové portfolio řešení pro průběžný monitoring, optimalizaci a sjednocování hardwaru, softwaru i poradenských služeb, včetně možnosti využívání podpory HP Solution Support. Díky těmto komponentám je zprovoznění nových aplikací otázkou hodin namísto dnů,(1) přičemž hlavním cílem jsou nejnáročnější aplikace, jež vyžadují analýzu dat v reálném čase, konsolidaci databází nebo nepřetržitý provoz v datových centrech.
  • Architektura Converged Storage a portfolio dalších komponent, které integrují software HP Store360 se systémy HP BladeSystem a HP ProLiant; výsledná řešení nabízejí minimalizaci požadavků při správě datových úložišť, zrychlení dostupnosti služeb, snížení energetických nároků a celkovou optimalizaci provozu napříč různými aplikacemi. Navíc lze využít i volitelné služby Storage Consulting.
  • Converged Data Center, nová třída tzv. kontejnerových datacenter HP Performance Optimized Data Centers (PODs), která mohou být nasazena rychleji než jakákoli jiná konkurenční technologie (během 12 týdnů) a za čtvrtinovou cenu při srovnání s klasickými datovými centry.(2) HP POD 240a, též dostupné pod označením “HP EcoPOD”, potvrzuje prvenství společnosti HP v oblasti modulárních datových center a přichází s až o 95 % nižšími energetickými požadavky.(3)
  • Software HP Server Automation 9.1, jež transparentně spravuje fyzické i virtuální aplikace v průběhu celého jejich životního cyklu.

Na řešení HP Converged Infrastructure spoléhá např. společnost UPS, aby byla schopna denně doručit více než 15 milionů zásilek a poskytnout jejich online sledování prostřednictvím svých webových stránek. HP Converged Infrastructure umožňuje společnosti UPS pružně reagovat na nové, neustále se měnící požadavky a udržet krok s jejich postupným rozšiřováním.

Maximální flexibilita díky HP konvergované infrastruktuře

Cloud computing a mobilita mění stávající zvyky života lidí, fungování organizací a vzájemnou komunikaci po celém světě. Velké firmy musí rychle reagovat na nové požadavky svých uživatelů, zákazníků a jednotlivých obyvatel, přičemž nutností je průběžná inovace používaných technologií. Rozrůstající se IT infrastruktura bohužel společně s tím zvyšuje nejen náklady, ale také náročnost správy a ve finále může negativně ovlivnit celkovou produktivitu firem.

Průzkum společnosti HP odhalil, že 95 % pracovníků v soukromém i veřejném sektoru považuje dostatečnou flexibilitu za jeden ze základních pilířů úspěchu celé organizace. Více než dvě třetiny respondentů navíc uvedly, že hlavní roli hrají použitá technologická řešení.(4)

„Firmy a podniky se musí neustále a okamžitě přizpůsobovat novým požadavkům trhu, proto se spoléhají na řešení HP Converged Infrastructure, která dokážou razantně zvýšit jejich flexibilitu,“ řekl Dave Donatelli, výkonný viceprezident a ředitel divize HP Enterprise Servers, Storage and Networking. „Naše novinky ještě více rozšiřují výhody konvergence a poskytují zcela novou úroveň rychlosti, jednoduchosti a efektivity, čímž plně uspokojí požadavky na flexibilitu v jakémkoli rozsahu.“
Urychlení ziskovosti aplikací

HP Converged Systems výrazně zrychlují proces nasazení nových řešení díky společné architektuře, správě a bezpečnostnímu modelu napříč virtualizačními, cloudovými a dedikovanými aplikačními prostředími. Nabídka HP Converged Systems zahrnuje následující komponenty:

  • HP VirtualSystem, který zvyšuje výkon a snižuje složitost podnikových sítí prostřednictvím architektury optimalizované pro virtuální servery a virtuální desktopová prostředí. Integruje virtualizační software a služby pro servery, datová úložiště i síťové technologie, přičemž výrazně zjednodušuje jejich nasazení a následnou správu. Zároveň poskytuje pokročilé zabezpečení a unifikované rozhraní pro správu v hybridním prostředí; samozřejmostí je podpora technologií Microsoft® Hyper-V, Citrix Xen a VMware. HP VirtualSystem představuje přímočarou cestu ke cloud computingu s bleskovým upgradem na HP CloudSystem.
  • HP CloudSystem, původně oznámený v lednu 2011, poskytuje unikátní platformu pro budování a správu cloudových služeb napříč soukromým, veřejným a hybridním prostředím. Univerzální zabezpečení, sledování a sdílená správa umožňují zákazníkům zajistit špičkovou kvalitu služeb a minimalizovat jakákoli rizika jejich výpadků.
  • HP AppSystem maximalizuje výkon a usnadňuje nasazení i správu aplikací. Jedná se o systém přinášející jednouché ovládání a podporu řady standardů, a díky mnohem lepší optimalizaci provozních operací i se standardní architekturou podstatně snižuje celkové náklady na vlastnictví během celé doby provozu. Mezi novými systémy figuruje řešení HP Vertica Analytics System, stejně jako HP Database Consolidation Solution a HP Business Data Warehouse Appliance, která jsou obě optimalizována pro Microsoft SQL Server 2008 R2.

HP Technology Services poskytují konzultační služby v průběhu celého životního cyklu IT infrastruktury a zahrnují například strategii, ohodnocení, návrh, testování, implementaci či školení. HP Solution Support nabízí jediné kontaktní místo podpory pro veškerá HP řešení včetně softwarových produktů třetích stran.

HP Converged Storage nabízí prvotřídní odezvu

Původní jednolité a unifikované architektury datových úložišť byly navrženy pro zvládnutí předem stanované zátěže, poskytnutí strukturovaných dat a omezeného přístupu. Tento model se však změnil s masovým rozšířením webových prohlížečů a chytrých telefonů. Současné požadavky jsou tak naprosto opačné, v cloudových či virtualizovaných prostředích nelze předvídat zátěž. V celé enterprise sféře je tak zapotřebí optimalizovat spolupráci napříč úložišti, servery, sítěmi a jednotlivými aplikacemi, aby nové nároky bez problémů zvládly.

V reakci na zmíněné požadavky přináší nová architektura HP Converged Storage kompletně pozměněný systém přístupu k datům, kdy se základem stává integrace softwaru s konvergovanými serverovými rozhraními a podporou datových úložišť.

Integrované pokročilé nástroje pro správu zrychlují poskytování jednotlivých IT služeb, díky čemuž mohou zákazníci zprovoznit a rozšířit nová datová úložiště až o 41 % rychleji(5) a snížit časovou náročnost správy až o 90 %.(6)

HP Converged Storage umožňuje klientům bez přímého přerušení provozu zvýšit výkon a kapacitu pro jakýkoli typ dat a při různém aplikačním vytížení. Mezi dílčí části patří:

  • HP X5000 G2 Network Storage Systems pro zvýšení dostupnosti jednotlivých souborů v menších firemních sítích. Základem je technologie HP BladeSystem; její zprovoznění zabere jen několik málo minut a dokáže zajistit snížení spotřeby energie až o 58 %, chlazení o až 63 % a nároků na skladování až o 50 %.(7)
  • HP X9000 IBRIX Network Storage Systems díky novým funkcím a kapacitě pro více než milion snapshotů optimalizuje ukládání nestrukturovaných dat. Přináší ucelený přehled o aktuálním vývoji trendů a trhu v enterprise sféře, umožňuje zjednodušit správu rozsáhlých datových souborů. Možnosti zabezpečení automatizují přesun dat, takže zákazníci získávají spolehlivý nástroj pro archivaci e-mailů, souborů aplikace SharePoint, multimedií, zdravotnických dokumentů (Picture Archive Communications Systems) a dalších dat.

Vylepšené úložné systémy HP a nové služby

Pátá generace rodiny produktů HP Enterprise Virtual Array (EVA) zahrnuje nové řešení HP P6000 EVA s možností tenkého provozu a software Dynamic LUN Migration společně s 8Gb optickým připojením, 10Gb iSCSI a podporou FCoE. Toto snadno spravovatelné řešení umožňuje uživatelům konsolidovat data aplikací pro zrychlení administrace a snížení celkových provozních nákladů.

Součástí HP Enterprise Services jsou rovněž integrovaná řešení HP 3PAR Storage v balíku HP Data Center Storage Package, jenž nabízí špičkové služby pro správu a zákazníkům dovolují flexibilně zvyšovat či snižovat provozní výkon systému podle aktuálních požadavků. Nabízejí rovněž tenký provisioning a autonomní vrstvení dat.

Společnost HP oznámila také uvedení nové nabídky služeb Storage Consulting Services, které klientům pomáhají s návrhem a nasazením Converged Storage prostředí, optimalizací infrastruktury datových úložišť, snížením nákladů a ochranou dat s možností budoucího přechodu na cloudová řešení.

První konvergované datové centrum definuje standard do budoucna

Požadavky na kapacitu datových center neustále narůstají, ačkoli výstavba kamenných budov tradičních datových center může zabrat i více, než dva roky, „spolknout“ obrovské množství investic a více energie než systémy, které mají být v takovém datovém centru provozovány.
Novinku HP POD 240a, celosvětově nejvýkonnější datové centrum, lze ovšem uvést do provozu již během několika týdnů, nikoli let. Zároveň dokáže snížit počáteční náklady až o 75 % ve srovnání s výstavbou zděných budov.(8) Roční úspora energie činí až 95 % s koeficientem Power Usage Effectiveness (PUE) 1.05 ve srovnání s PUE 2.0 v případě tradičních datových center.(9)

Automatizace pomáhá zvyšovat flexibilitu

Řešení HP Server Automation 9.1 poskytuje heterogenní správu serverů v průběhu celého životního cyklu, přičemž se zaměřuje na servery a aplikace ve velkých firemních sítích s konvergovaným i tradičním prostředím. Díky nově přidanému modulu pro práci s databázemi představuje ucelený nástroj, s jehož pomocí lze značně snížit celkové provozní náklady a automatizovat běh aplikací.

Doplňující informace o jednotlivých zprávách společnosti HP a první události v podobě HP DISCOVER jsou k dispozici na www.hp.com/go/agility2011.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

  1. Na základě interních testů společnosti HP.
  2. HP POD 240a nabízí snížení času nasazení a roční spotřeby energie ve srovnání s tradičními datovými centry, které jsou budované kompletně od začátku; zdrojem jsou interní analýzy společnosti HP. Řešení HP Pod umožňuje paralelní provoz více POD jednotek, poskytuje sedmipozicový systém se 3 megawatty výkonu a síťová připojení pro dokonalé přizpůsobení požadavkům zákazníků. Výsledky testů podstatně přesahují průměr v této oblasti. Zdrojem jsou interní testy společnosti HP.
  3. Nová technologie HP POD nabízí až o 95 % efektivnější spotřebu energie ve srovnání s klasickými datovými centry. Zdrojem jsou výsledky interních testů společnosti HP.
  4. „The State of Agility,“ průzkum Burson-Marsteller na vyžádání společnosti HP, březen 2011.
  5. „2010 Scale-Out Storage Survey,“ průzkum ESG.
  6. Na základě zdokumentovaných výsledků různých zákazníků, které vycházejí z konkrétních firemních prostředí, IT rozhraní, použitých produktů HP a dalších faktorů. Výsledky se mohou lišit v závislosti na provozním prostředí.
  7. Ve srovnání s předchozím modelem X3820 2-Node Network Storage System.
  8. HP POD 240a nabízí výrazné snížení nákladů – může ušetřit až 24,7 milionů dolarů ve srovnání s budováním tradičních 1,2MW datových center.
  9. Podle odhadů společnosti HP a analýz úspor energie HP POD 240a a oproti tradičním datovým centrům.
Tagged