Nový šasi přepínač DGS-6600 pro páteřní sítě

D-Link, přední výrobce síťových a komunikačních řešení, rozšiřuje svoje portfolio přepínačů uvedením nové řady šasi přepínačů. Přepínače řady DGS-6600 splňují nejnovější průmyslové standardy a zaručují bezproblémový síťový provoz v páteřní síti. Modulární struktura umožňuje snadné a flexibilní rozšiřování, což je zárukou vysoké míry zabezpečení této investice, a přináší také optimální výkon a spolehlivost. (TZ)

Přepínače řady DGS-6600 jsou mimořádně vhodné pro síťová prostředí s velkou hustotou portů a jsou zkonstruovány pro firmy až s 500 zaměstnanci, které plánují přechod páteřní sítě na 10gigabitovou infrastrukturu. Šasi přepínače od společnosti D-Link jsou určeny také pro firmy, které chtějí doplnit svoje existující síťové infrastruktury o nové možnosti, jako je napájení přes Ethernet (PoE) nebo podpora nastupujícího protokolu IPv6.

DGS-6600 –  přehled klíčových vlastností:

  • Rozšiřitelnost až 192 Gb/s a 24 10GE portů

  • Rychlost přenosu paketů až 428,57 Mp/s#

  • Přepínací pole s podporou výměny modulů za provozu, 3 pozice pro linkové karty (DGS-6604), ventilátory a napájecí zdroje

  • Funkce na 2. vrstvě: 802.3x flow control, spanning tree, port mirroring (zrcadlení portů), ERPS, loopback detection (detekce smyček)

  • Funkce na 3. vrstvě: Podpora IPv6, VRRP, směrování – RIP, OSPF, BGP

  • VLAN: 802.1v protokol VLAN, port-based VLAN, private/double VLAN

  • Zabezpečení: Broadcast/multicast/unicast storm control, prevence DoS útoků, policy-based ACL, IP-MAC port binding (kontrola vazby IP-MAC)

Rychlé nalezení spojení

Řada šasi přepínačů DGS-6604 je přepínač se 4 sloty. Hustota portů je u těchto zařízení obzvláště působivá, má přepínací kapacitu až 192 Gb/s a podle použitých modulů podporuje až 144 GE portů nebo 24 10GE portů.

Struktura – modulární a s vysokou kapacitou

Kromě vysoké hustoty portů se tato nová řada šasi přepínačů vyznačuje také modulární strukturou. Ta umožňuje uživatelům připojovat do volných slotů další moduly s přídavnými porty nebo externí napájecí zdroj. Jedná se o řešení zvyšující flexibilitu při rozšiřování sítě a spolu s rozsáhlou škálou doplňků dává záruku, že se tato investice dlouhodobě vyplatí.

U všech modulů je přepínací a směrovací mechanizmus zabudován přímo do jednotlivých přepínacích jednotek, které řídí provoz v síti. Toto „distribuované přepínání“ výrazně snižuje zpoždění a zvyšuje datovou propustnost.

Řada DGS-6600S využívá vysokokapacitní přepínací pole a je zkonstruována pro zajištění výkonného a bezproblémového páteřního spojení. Dokáže proto poskytnout plnou gigabitovou propustnost na všech portech současně.

Připraveny na budoucnost s IPv6

Další významným dokladem flexibility přepínačů DGS-6600 je jejich podpora protokolu IPv6. Vestavěním podpory IPv6 přímo do hardwaru je zaručena plná shoda s tímto nastupujícím internetovým protokolem a pojištěna bezpečnost investice do této nové technologie. Všechny modely mají rozsáhlou sadu funkcí pro správu a vysoký stupeň zabezpečení sítě. Ochranné mechanizmy, například dynamické přidělování přístupových práv (policy-based ACL) nebo kontrola vazby IP MAC adres portů, účinně chrání síť a zaručují její neustálou dostupnost.

Dostupnost a cena

Nová řada šasi přepínačů DGS-6600 by měla být dostupná od června 2011. Zařízení je možné zakoupit u všech partnerů D-Linku v České i Slovenské republice.

Řada DGS-6600 bude nabízena v různých startovacích sadách: sada DGS-6604-SK obsahuje šasi, řídící modul a napájecí zdroj. Sada DGS-6600-SK-48T je vybavena přídavným modulem s 48GE porty. Jako alternativu nabízí D-Link sadu DGS-6604-SK-48P s přídavným modulem s 48GE PoE porty.

O společnosti D-Link

D-Link je jedním z předních světových poskytovatelů síťové infrastruktury, který dodává inovativní, vysoce výkonné a intuitivní produkty pro podniky i spotřebitele. Již 25 let D-Link navrhuje, vyvíjí a vyrábí síťová a bezdrátová řešení, síťová úložiště dat a zařízení pro IP dohled, které získaly několik ocenění. D-Link nabízí své rozsáhlé řady síťových produktů pro organizace a spotřebitele, globální sítě partnerů a poskytovatele služeb. D-Link si uvědomuje význam přístupu, správy, zabezpečení, sdílení dat a tvorby digitálního obsahu. Je průkopníkem mnoha IP technologií dodávaných do plně integrovaných digitálních domácností a přináší cenné zkušenosti do podnikových sítí. Pro více informací navštivte www.dlink.cz a stránku na sociální síti Facebook www.facebook.cz/dlinkcz.