GTS Central Europe nabízí technologii Cisco Unified Computing System jako IaaS

Společnost Cisco oznámila, že GTS Central Europe, přední poskytovatel integrovaných telekomunikačních řešení a služeb datových center v regionu střední a východní Evropy, začala využívat Cisco Unified Computing System (UCS) jako serverovou platformu pro poskytování infrastruktury jako cloudové služby (IaaS). (TZ)

Díky platformě Cisco může GTS nyní poskytovat svým zákazníkům veškerou potřebnou výpočetní infrastrukturu. Navíc UCS umožňuje virtualizovat datová centra a jednoduše škálovat další požadavky klientů, aniž by byli omezováni vlastní fixní infrastrukturou. Nové řešení GTS Virtual Hosting umožňuje zákazníkům přesný a dynamický výběr, alokaci a přesouvání výpočetních zdrojů podle toho, kdy a kde jsou právě potřeba. Představuje tak radikální změnu ve financování a implementaci výpočetních a úložných zdrojů.

„Pro naše zákazníky jsme vyvinuli špičkové řešení jejich potřeb. Naše rozsáhlá síť spolu s našimi datovými centry a platformou Unified Computing jsou ideální infrastrukturou pro poskytování cloudových služeb. Zákazníci stále častěji poptávají výpočetní služby, a my jim jako ideální odpověď na tyto potřeby nabízíme komplexní end-to-end služby a prvotřídní kvalitu, kterou očekávají,” řekl Ignacio Irurita, CTO společnosti GTS Central Europe.

Nové řešení budou moci využívat zákazníci v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Slovensku. V závislosti na vybraném nastavení mohou klienti ovládat operační systém nebo jednotlivé aplikace, aniž by se museli starat o infrastrukturu. Nabídka Virtual Private Server je určená hlavně pro menší společnosti, zatímco Virtual Hosting Environment využijí hlavně velké podniky a subjekty z veřejného sektoru.

Součástí implementované architektury jsou Cisco UCS C-Series Rack-Mount servery, schopné vypořádat se s proměnlivým zatížením, čímž dochází ke snížení nákladů na provoz (TCO). Fyzicky jsou servery umístěny v datových centrech GTS v Praze a ve Varšavě. K zajištění konektivity mezi servery využívá GTS switche Cisco Nexus 2000, které ve spojení s Cisco Nexus 5000 poskytují efektivní a vysoce škálovatelný Gigabit Ethernet. O směrování se starají routery Cisco ASR 1000, zatímco bezpečnost zajišťují routery Cisco ASA 5500 a 5800.

Návrh designu datového centra a jeho realizaci, včetně systémové integrace, měla na starosti společnost Alef Nula, Cisco Gold Certified Partner a autorizovaný dodavatel technologie pro datová centra a Unified Computing v České republice.