Fujio Mitarai ze společnosti Canon patří mezi 30 nejlepších generálních ředitelů na světě

Canon, světový lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, s radostí oznamuje, že Fujio Mitarai, předseda a CEO společnosti Canon, patří podle renomovaného magazínu Barron’s čtvrtý rok po sobě mezi 30 nejlepších generálních ředitelů na světě. Fujio Mitarai byl oceněn za pětiletý plán na zvýšení příjmů společnosti Canon mimo Japonsko, investice do nových obchodů a plán na zotavení po nedávném ničivém zemětřesení v Japonsku. (TZ)

Barron’s sestavil svůj výroční seznam nejlepších generálních ředitelů firem z celého světa pro rok 2011 a zaměřil se především na vize a plány ve vztahu k Asii a dalším rozvojovým trhům. Výběr finalistů proběhl na základě informací získaných z rozhovorů s analytiky, investory a vedoucími pracovníky.

Fujio Mitarai naplňuje Fázi IV plánu Excellent Global Corporation Plan, který v duchu celosvětové strategie vede k umístění společnosti Canon mezi 100 nejlepšími světovými společností. Canon je v současné době v prvním roce fáze IV. Pětiletý plán obsahuje dvě dlouhodobé strategie globalizace a diverzifikace.

V roce 2011 slaví Mitarai 50. výročí jako zaměstnanec společnosti Canon. Během svého působení v Canonu prošel řadou klíčových rolí a v roce 1995 byl jmenován prezidentem a generálním ředitelem Canon Inc. Fujio Mitarai se dlouhodobě také angažuje ve veřejných službách, například v letech 2006 – 2010 působil v Japonské obchodní federaci (Nippon Keidanren).

– KONEC –

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.