Nový tablet pro zdravotnictví – Toughbook CF-H2 Health

Společnost Panasonic dnes uvedla na trh tablet Toughbook CF-H2 Health, druhou generaci vysoce odolného tabletu navrženého speciálně pro pracovníky ve zdravotnictví. CF-H2 Health ustanovuje nové standardy v jednoduchosti používání a konektivitě. Nový mobilní klinický asistent vznikl díky úzké spolupráci s existujícími zákazníky z oblasti zdravotnictví a představuje dokonalý, vodě i nárazům odolný, snadno dezinfikovatelný a současně lehký tablet s hmotností přibližně 1,58 kg. Mobilním pracovníkům ve zdravotnictví umožňuje CF-H2 Health vysokou produktivitu práce přímo na místě léčby – doktoři a ošetřovatelský personál může využívat výhod okamžitého přístupu ke všem důležitým záznamům o pacientech a o jejich diagnóze včetně informací o medikaci. Navíc je možné Toughbook CF-H2 Health držet při práci v jedné ruce a druhou využívat duální dotykové ovládání. K dispozici jsou i čtečky čárových kódů a čipových karet vyhovující standardu ISO 14443.  (TZ)

Díky nejnovějšímu nízkonapěťovému procesoru Intel® Core i5-2557M (1.7 GHz) s technologií vProTM a grafické kartě Intel® HD 3000 s dokonalejší podporou multimediálních funkcí byl výpočetní výkon oproti předchůdci CF-H1 zvýšen více než čtyřnásobně (test PC Mark 2005. Novinka je ideální pro zdravotnické aplikace mající vysoké výpočetní nároky, jako jsou elektronické záznamy pacientů (EPR) a systémy pro správu pacientů (PAS). Operační paměť byla zvětšena na 2 GB (může být osazen až 6 GB) a ve standardní konfiguraci je využíván pevný disk s kapacitou 160 GB (volitelně pak SSD disk o kapacitě 128 GB).

Důležitá čistota a odolnost

Nejnovější model CF-H2 Health byl navržený tak, aby jej bylo možné snadno a často dezinfikovat alkoholem a minimalizovat riziko případného šíření nákazy od pacienta k pacientovi. Přenos zdraví škodlivých zárodků je omezen i tím, že pro chlazení nejsou využívány větráky. Nový CF-H2 Health pro oblast zdravotnictví má navíc hladký povrh s uzavřenými tlačítky a neobsahuje nezakryté porty. Ochranu před nákazou zvyšuje i speciální software, který může v definovatelných intervalech upozorňovat uživatele na nutnost vyčištění zařízení a uchovávat záznamy o provedených čištěních. Toughbook CF H2 Health zůstává nejodolnějším tabletem ve své kategorii – mj. disponuje teplotní ochranou i ochranou proti vibracím a je odolný pádům z výšky až do 90 cm.
Stálé připojení pracovníků ve zdravotnictví je na cestách zajištěno pomocí technologií WiFi a Bluetooth, volitelně je k dispozici podpora sítí 3G a pro navigaci a plánování také podpora GPS.  Toughbook CF-H2 Health může být rozšířen o komunikační modul Ericsson F5521gw HSPA+ umožňující významně zvýšit rychlost stahování dat až na 21 Mb/s. Díky nejnovější technologii Intel® ATP může být zařízení přepnuto do režimu ochrany proti krádežím.

Mobilní klinický asistent CF-H2 Health může být v provozu s operačním systémem Windows® 7 až 6,5 hodiny (test MobileMarkTM 2007). Této hodnoty je dosaženo díky sadě dvou za provozu vyměnitelných baterií s vysokou kapacitou. Obě baterie je možné nabít díky paralelnímu režimu během cca 3 hodin. K maximalizaci energetické účinnosti je využívána technologie Power Management Utilities umožňující řízení výkonu zdrojů vyžadovaných procesorem.

Cena a dostupnost

Model CF-H2 pro oblast zdravotnictví bude dostupný od září letošního roku za maloobchodní cenu začínající na 1,949 EUR bez DPH.

O počítačích Toughbook

Počítače Toughbook společnosti Panasonic jsou navrženy tak, aby měli mobilní pracovníci spolehlivý a bezpečný přístup ke svým datům a aplikacím v náročných prostředích. Jsou navrženy tak, aby odolaly situacím, kdy klasické mobilní počítače selhávají – včetně vlivů vibrací, nárazů, vody, prachu, desinfekčních prostředků, slunečního světla, nároků na dlouhou životnost baterií a na podporu ovládání jednou rukou. Tím, že konečně poskytly pracovníkům přístup k informačním technologiím v náročných prostředích, mohly být významně vylepšeny obchodní procesy a spokojenost zákazníků. První mobilní osobní počítač se zvýšenou odolností Panasonic Toughbook uvedl v roce 1994 a dnes má 65procentní podíl na evropském trhu s plně odolnými notebooky s dlouhodobou životností (zpráva VDC Research o prodeji v roce 2010 z března 2011).

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro splnění široké škály spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Sídlo společnosti je v japonské Osace a v loňském fiskálním roce končícím 31. března 2010 vykázala společnost příjmy 67,14 miliard €. Akcie společnosti Panasonic jsou kótovány na burzách v Tokiu, Osace, Nagoi a New Yorku (NYSE: PC). Pro více informací navštivte internetové stránky na adrese www.toughbook.cz.