Společnosti Bayer Technology Services a Autodesk podepsaly globální obchodní dohodu

Společnosti Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, a Bayer Technology Services podepsaly novou dohodu o celosvětovém využívání softwaru Autodesk. Globální společnost Bayer, jejíž hlavní specializací je zdravotnictví, výživa a high-tech materiály, bude díky softwaru Autodesk implementovat optimalizovaný proces navrhování, výstavby a provozu výrobních závodů po celém světě.  (TZ)

„Na globálním trhu musíme být schopni co nejrychleji reagovat na poptávku zákazníků. To samozřejmě vyžaduje otevírání nových či adaptování stávajících výrobních závodů,“ říká Juergen S. Kussi, ředitel divize projektování závodů a infrastruktury ve společnosti Bayer Technology Services. „Na základě smlouvy budeme vyšší měrou využívat software společnosti Autodesk v mnoha projektech. Toto širší využití softwaru nám dovolí efektivněji využívat informace napříč projekty a pomůže nám rychleji reagovat na měnící se podmínky na trhu.“

Architekti, konstruktéři, návrháři, projektanti a projektoví manažeři společnosti Bayer mají nyní lepší přístup k široké řadě řešení Autodesk pro informační model budovy (BIM) a digitální prototypování, včetně sad aplikací Autodesk Design Suite, Autodesk Building Design Suite, Autodesk Plant Design Suite a Autodesk Factory Design Suite.

„Těší nás, že si společnost Bayer vybrala software Autodesk jako zásadní nástroj pro navrhování, výstavbu a provoz chemických a farmaceutických závodů další generace,“ řekl Mark Parskeva, viceprezident společnosti Autodesk pro oblast EMEA. „Autodesk dlouhodobě spolupracuje s globálními organizacemi, jako je Bayer, kterým pomáhá s optimalizací investic do 3D návrhové technologie a s vytvářením konkurenčních výhod.“

Informační model budovy (BIM) je proces založený na inteligentním modelu, který poskytuje komplexní pohled pro rychlejší, ekonomičtější a ekologicky šetrnější realizaci a správu stavebních a infrastrukturních projektů. Digitální prototypování je revoluční pojetí vývoje produktů, které umožňuje rychlejší a finančně výhodnější návrh, vizualizaci a simulaci.

O společnosti Bayer Technology Services

Bayer Technology Services nabízí plně integrovaná řešení týkající se životního cyklu chemických a farmaceutických závodů – od vývoje přes projektování a výstavbu až po optimalizaci procesů ve stávajících závodech. Tato dceřiná společnost koncernu Bayer AG celosvětově zaměstnává na 2 700 odborníků, kteří pracují v ústředí v Leverkusenu a dalších německých pobočkách a také v regionálních kancelářích v Belgii, Brazílii, Indii, Mexiku, Číně, Rusku, Singapuru, Spojených arabských emirátech a Spojených státech. V roce 2010 dosáhla společnost tržeb ve výši zhruba 420 milionů eur. Další informace naleznete na webu www.bayertechnology.com.

O společnosti Autodesk

Autodesk, Inc. je světový lídr v oblasti 3D návrhového, technického a animačního softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Software od Autodesku pro návrh, vizualizaci a simulaci svých nápadů využívají zákazníci z odvětví strojírenství a výroby, architektury, stavebnictví, médií a zábavy – včetně 15 posledních vítězů filmových Oscarů (Academy Award) za nejlepší vizuální efekty. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 nabízí Autodesk nejširší portfolio moderních softwarových aplikací pro globální trh. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webu www.autodesk.cz.