Sady aplikací Autodesk Design Suites 2016 nyní k dispozici

PRAHA, 27. dubna 2015 – Společnost Autodesk uvedla na trh sady aplikací Autodesk 2016 Design Suites, které nabízejí dokonalou kontrolu nad všemi aspekty životního cyklu, od návrhu až po výrobu či výstavbu prostřednictvím integrovaných funkcí desktopových a cloudových aplikací. (TZ)

Sady aplikací pro navrhování a tvorbu společnosti Autodesk poskytují zákazníkům rozšířené soubory nástrojů, unikátní součinnost a konzistentní uživatelské prostředí.

„Naši zákazníci neustále posouvají hranice toho, jak jsou navrhovány a vyráběny produkty, jak jsou stavěny budovy a jakým způsobem se tvoří zábava,“ řekl Amar Hanspal, senior viceprezident společnosti Autodesk. „Sady aplikací Autodesk pokrývají ucelené workflow – od zachycení reality a vytvoření návrhu až po fyzickou realizaci návrhu, ať již prostřednictvím 3D tisku či jiných forem výroby.“

Každá sada aplikací obsahuje produkty AutoCAD 2016, ReCap a 3ds Max. AutoCAD 2016 umožňuje vytvářet detailní návrhy a dokumentaci rychleji, věrněji a s vysokou vizuální přesností. Technologie Autodesk ReCap, kterou rovněž obsahuje každá sada, posouvá koncept Reality Computing k širší dostupnosti, přičemž obsahuje nativnější formáty pro laserové skenování, chytré měřící nástroje, pokročilé vkládání komentářů a nové možnosti synchronizace. Autodesk 3ds Max poskytuje zákazníkům 3D nástroje, které potřebují k vytváření inspirativních vizualizací splňujících jakékoliv nároky v jejich odvětví.

Sofistikované nástroje pro odvětvově-specifické výzvy

Zákazníci z odvětví architektury, stavebnictví a infrastruktury se mohou těšit na vylepšené softwarové funkcionality, výkonnější cloudové služby a flexibilní možnosti nákupu softwaru. K dalším inovacím se řadí:

  • Building Design Suite nabízí vyšší softwarový výkon a lepší součinnost při tvorbě vizualizací, detekci kolizí a detailně zpracované dokumentace.
  • Infrastructure Design Suite se vyznačuje propojenými pracovními toky mezi prvotním projektováním a detailním zpracováním návrhu, lepšími možnostmi spolupráce díky rozšířené technologii výměny dat, vylepšenými nástroji pro organizaci projektu a lepší koordinací s využitím konzistentních uživatelských rozhraní.
  • Plant Design Suite uvádí významné novinky v řešení AutoCAD Plant 3D včetně těsné integrace s Autodesk Vault a připojování modelů Navisworks v podobě referenčních modelů během fáze modelování, plus využití AutoCAD MEP k modelování elektrických vedení a potrubních systémů.

Nabídka pro výrobní odvětví obsahuje nejucelenější technologii od navrhování, konstrukci až po výrobu produktů s novými, vylepšenými funkcionalitami pro modelování, simulaci a výrobu. Zcela nově společnost uvádí funkcionalitu Autodesk AnyCAD pro kompatibilitu s jakýmikoliv soubory třetích stran a Autodesk 3D Print Studio postavené na otevřené platformě Spark pro 3D tisk, která integruje doplňkovou výrobu přímo do workflow výrobní sady aplikací.

  • Product Design Suite: Kromě AnyCAD a 3D Print Studio poskytuje verze 2016 vylepšení pro vizualizace, elektromechanické navrhování, správu dat, pokročilou simulaci a zahrnuje přístup v rámci předplatitelské licence ke cloudové verzi Autodesk Fusion 360.
  • Factory Design Suite:  Byla přidána řada inovací pro konverzi CADových informací z 2D do 3D s vyšší přesností a účinností, návrháři výrobních prostor pak ocení efektivnější workflow v oblasti integrace cloudových dat z laserového skenování.

Umělci, tvůrci filmů a výrobci her nyní mohou využít výhod nástrojů Autodesk v celém produkčním procesu, zejména při spolupráci týmů z různých disciplín v různých lokalitách.

  • Entertainment Creation Suite: Hlavní směr inovací byl zaměřen na animační výkon, snadné využívání, tvorbu obsahu, spolupráci a propojená workflow.

Výhody verze 2016 pro předplatitele

Autodesk nadále inovuje a vylepšuje své aplikační sady a desktopové produkty pro předplatitele programu Subscription s cílem integrovat je s cloudovými službami Autodesk 360. Zákazníci z řad předplatitelů získávají přístup také k doplňkovým cloudovým službám, jako jsou funkcionality pro rychlejší renderování a vizualizace, simulace, analýzy a nástroje pro spolupráci.

Zákazníci budou moci také využít Autodesk Account, personalizovaný portál, kde zákazníci mohou sledovat a spravovat všechny své produkty služby a výhody z jednoho místa. Zákazníci ocení jednoduchou instalaci, správu a možnosti ugradování, flexibilní licenční podmínky a široká přístupová práva pro více zařízení.

O společnosti Autodesk

Autodesk pomáhá lidem vizualizovat své představy, navrhovat a vytvářet lepší svět. Každý, od profesionálních designérů, přes konstruktéry a architekty až po digitální umělce, studenty a nadšence, používá software Autodesk k podpoře své kreativity a řešení klíčových výzev. Pro více informací navštivte prosím: autodesk.cz nebo autodesk.com.