Autodesk představuje novou 3D tiskárnu a softwarovou platformu Spark

PRAHA, 10. června 2014 – Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, ohlásila významné novinky – 3D tiskárnu a otevřenou softwarovou platformu pro 3D tisk Spark. Oba produkty, které budou na trhu k dispozici ke konci roku, jsou otevřené a určené k volnému licencování. Autodesk poskytne podklady pro oba produkty veřejně tak, aby je ostatní výrobci a vývojáři mohli využívat pro další rozvoj a testování v rámci vlastních projektů. (TZ)

Spark reprezentuje otevřenou platformu použitou v nové 3D tiskárně Autodesk a bude k dispozici všem zájemcům. Výrobci hardwaru, softwaroví vývojáři, pracovníci testující materiály, produktoví návrháři a další – ti všichni budou moci profitovat z nové technologie. Spark integruje digitální informace pro 3D tiskárny novým, efektivnějším způsobem. Zároveň rozšiřuje portfolio materiálů, které mohou být pro 3D tisk využívány. Protože je Spark otevřenou platformou, její moduly může použít opravdu každý, posouvat tak hranice 3D tisku, a být ještě inovativnější.

„V Autodesku věříme, že 3D tisk má zásadní potenciál měnit způsob, jakým jsou produkty navrhovány a vyráběny. Tento obor je však teprve na svém začátku,“ řekl Carl Bass, prezident a CEO společnosti Autodesk. „S platformou Spark plánujeme urychlit inovaci 3D tisku způsobem, který nastaví nové standardy v oblasti 3D tisku a zpřístupní je pro miliony, ne-li pro miliardy lidí.“

„Svět si teprve začíná uvědomovat potenciál komplementární výroby. 3D tisk nám umožní lépe tvořit a navíc vyrábět produkty, které jsme si předtím neuměli ani představit. Nová tiskárna umožní používat širokou škálu dostupných materiálů a my se těšíme na další novinky v této oblasti,“ dodal C. Bass.

Více informací o technologii Spark lze získat zde: www.autodesk.com/spark.

O společnosti Autodesk

Autodesk pomáhá lidem podporovat svou představivost, navrhovat a vytvářet lepší svět. Každý od profesionálních designérů, přes konstruktéry a architekty až po digitální umělce, studenty a nadšence používá software Autodesk k posílení své kreativity a řešení důležitých výzev. Pro více informací navštivte prosím: autodesk.cz.

*Software Autodesk Revit 2015 je k dispozici v sadě Autodesk Building Design Suite 2015 v edicích Premium a Ultimate, dále v edici Ultimate sady Autodesk Infrastructure Design Suite 2015. Software Autodesk Revit Structure 2015 je k dispozici v sadě Autodesk Plant Design Suite 2015 v edici Premium a Ultimate a v Premium edici sady Autodesk Infrastructure Design Suite 2015.