D-Link uvádí na trh USB 3.0 hub s vysokou rychlostí

Společnost D-Link uvedla na trh další novinku mezi produkty pro digitální domácnost. Vysokorychlostní 4-portový USB 3.0 hub propojí počítač s USB 3.0 zařízeními nové generace, jako jsou tiskárny, video kamery a externí pevné disky, rychlostí vyšší než kdykoli dříve.   (TZ)

„Dlouhé čekání na sdílení digitálního obsahu o velkých velikostech může být pro spotřebitele frustrující. Moderní digitální domácnosti poptávají zařízení pro rychlý přenos dat umožňující rychlé sdílení videí, fotografií a dalších druhů dat. DUB-1340 šetří uživatelům spoustu času, který je v dnešní době stále cennější,“ říká Aleš Pícl, ředitel společnosti D-Link pro Českou republiku, Slovensko a Bulharsko.

D-Link DUB-1340 je vybaven technologií dle nového standardu USB 3.0, který přenáší data rychlostí dosahující až 4,8 GB/s. Je tedy 10 krát rychlejší než zařízení vybavené standardem USB 2.0. To umožňuje například přenos HD filmu na externí disk během 70 sekund.

Nový rozbočovač pracuje s jakýmkoliv USB zařízením a je zpětně kompatibilní se zařízeními odpovídajícími normám USB 1.0, USB 2.0, OHCI (Open Host Controller Interface) a EHCI (Enhanced Host Controller Interface).

DUB-1340 je možné propojit do kaskády s dalšími USB 3.0 rozbočovači. Pomocí 42 uzlů lze do hvězdy zapojit až 127 USB zařízení. Nový produkt umí pracovat bez externího napájení, což z něj může činit přenosný rozbočovač, anebo naopak díky připojení k napájecímu zdroji může napájet ostatní USB zařízení. Tento model má navíc nižší spotřebu energie než jeho předchůdci.

DUB-1340 bez problémů funguje s operačními systémy Windows, Mac nebo Linux, čímž jsou vyřešeny problémy s kompatibilitou a zařízení je tak automaticky detekováno i nainstalováno do počítače.

Pro více informací o společnosti D-Link, prosím, navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.

O společnosti D-Link

D-Link je jedním z předních světových poskytovatelů síťové infrastruktury, který dodává inovativní, vysoce výkonné a intuitivní produkty pro podniky i spotřebitele. Již 25 let D-Link navrhuje, vyvíjí a vyrábí síťová a bezdrátová řešení, síťová úložiště dat a zařízení pro IP dohled, které získaly několik ocenění. D-Link nabízí své rozsáhlé řady síťových produktů pro organizace a spotřebitele, globální sítě partnerů a poskytovatele služeb. D-Link si uvědomuje význam přístupu, správy, zabezpečení, sdílení dat a tvorby digitálního obsahu. Je průkopníkem mnoha IP technologií dodávaných do plně integrovaných digitálních domácností a přináší cenné zkušenosti do podnikových sítí. Pro více informací navštivte www.dlink.cz a stránku na sociální síti Facebook www.facebook.cz/dlinkcz.