Norton nově chrání i malé a domácí kanceláře

Tým Norton společnosti Symantec představil speciální edice svých oceňovaných bezpečnostních produktů, které chrání malé a domácí kanceláře. Nově lze produkty Norton zakoupit v licencích pro větší množství počítačů, takže jsou ideálním bezpečnostním řešením pro organizace, které si nemohou koupit velké podnikové řešení, ale přitom chtějí ochránit svá data a informace. Navíc v případě malé firmy únik dat nebo jiný úspěšný útok může ohrozit existenci celého podniku. Proto je oblast bezpečnosti v tomto segmentu velmi důležitá a organizace by neměly rizika spojená s počítačovou bezpečností podceňovat. (TZ)

„Počítačová kriminalita je stále výnosnější obchod. Útočníci zlepšují své techniky a častěji než kdy dříve se zaměřují na přesně vytipované cíle. V případě cílených útoků jsou potom organizace bez špičkového bezpečnostního řešení snadnou obětí. Věřím, že nové multilicence uživatelé uvítají s nadšením a pomohou chránit to nejcennější ve firmách, informace a identity. Novinka může být zajímavou volbou například i pro školy, které mají jednu počítačovou třídu a hledají správné bezpečnostní řešení,“ říká Patrick Müller, Consumer Sales Account Manager.

Norton 360 verze 5.0 – Komplexní a snadno použitelná ochrana pro váš počítač, vaši identitu a vaše soubory

V minulém roce společnost Symantec detekovala 286 milionů odlišných hrozeb, což je v průměru 9 nových hrozeb každou vteřinu, které jsou zaměřené na spotřebitele, firemní i vládní počítače. Vzhledem k dramatickému narůstu hrozeb potřebují uživatelé nejsilnější komplexní ochranu identity, počítače a důležitých souborů, když jsou on-line a vyhledávají, nakupují, věnují se bankovnictví nebo si povídají s přáteli na sociálních sítích. Tým Norton společnosti Symantec proto představil komplexní bezpečnostní software Norton 360 verze 5.0, který poskytuje maximální ochranu bez vlivu na výkon počítače

Norton Internet Security 2011 – Výkonná, rychlá ochrana – buďte online bez starostí
65 % spotřebitelů na celém světě se stává obětí počítačové kriminality, a proto je nyní více než kdykoli dříve nutné vybrat nejúčinnější a nejkomplexnější dostupnou ochranu. Norton Internet Security 2011 znovu potvrzuje závazek týmu Norton vytvářet v rámci boje proti počítačové kriminalitě nejrychlejší a nejefektivnější bezpečnosti produkty na trhu. Norton překonává špičkový výkon předchozích verzí a existující standardy ochrany. Součástí softwaru je i bezplatný nástroj Norton Power Eraser určený k agresivnímu vyhledávání a odstraňování falešných antivirových neboli „scarewarových“ aplikací. Podle nezávislého testu společnosti Dennis Labs se software Norton umístil na prvním místě v testech zjišťování hrozeb v podmínkách reálného světa a jako jediný (navíc ve druhém roce po sobě) dosáhl pozoruhodného 100% bodového hodnocení ochrany.

O produktech Norton společnosti Symantec

Produkty Norton společnosti Symantec chrání spotřebitele před počítačovou kriminalitou pomocí technologií, jako je antivirová ochrana, ochrana před spywarem a ochrana před phishingem, a současně mají nízké nároky na systémové prostředky. Společnost poskytuje také služby, například zálohování online, vyladění počítače a ochranu rodiny online. Staňte se fanouškem týmu Norton v síti Facebook na adrese www.facebook.com/norton a sledujte náš mezinárodní informační kanál @NortonOnline na webu Twitter. PR pro Velkou Británii můžete sledovat na webu Twitter na adrese twitter.com/nortonpruk

O společnosti Symantec

Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování softwaru, zařízení a služeb, díky nimž mohou podniky i jednotliví zákazníci důvěřovat připojení ke světové síti. Společnost svým zákazníkům poskytuje software a služby zaměřené na předcházení bezpečnostních rizik a rizik týkajících se dostupnosti, dodržování norem a výkonu, a pomáhá jim tak chránit jejich infrastrukturu a informační zdroje a procesy. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Mountain View v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.