Češi bojují o účast na mistrovství světa v počítačových hrách

Čeští hráči počítačových her získali novou výzvu. Herní portál Grunex.com získal licenci na turnaj Electronic Sports World Cup (zkráceně ESWC), který je považován za mistrovství světa v počítačových hrách. „ESWC patří mezi dva nejprestižnější světové turnaje v počítačových hrách. Před českými hráči tak stojí nová výzva – zvítězit v kvalifikačních utkáních a následně reprezentovat ČR na světovém grandfinále v Paříži,“ říká Martin Liberský, generální manažer herního portálu Grunex.com. (TZ)

Pět kvalifikačních turnajů probíhá online na portálu Grunex.com každou sobotu až do 17. září 2011. Hraje se oblíbená strategická hra StarCraft 2 a nejznámější fotbalový simulátor FIFA 11 pro herní konzoli PlayStation 3. Kompletní informace a průběžné výsledky jsou k dispozici na http://eswc.grunex.com nebo na facebookové skupině s názvem ESWC Česká republika.

Vítězové kvalifikace pojedou do Paříže

Paříž bude letos hostit už 8. ročník turnaje Electronic Sports World Cup (zkráceně ESWC). Proběhne v rámci největšího francouzského herního festivalu Paris Games Week. Hrát se bude na ploše 6 tisíc metrů čtverečních.

Grandfinále turnaje se uskuteční

21.–25. října 2011 v populárním Porte de Versailles. Organizátoři očekávají masivní podporu diváků – jen u hlavní herní arény je připravena tribuna pro 1500 fanoušků. Celková finanční odměna pro hráče bude v přepočtu na české koruny činit téměř 4 miliony.

Český kvalifikační projekt podpořila společnost BenQ – výrobce špičkových monitorů a světová jednička na trhu s DLP projektory. Druhým generálním partnerem jsou energetické nápoje Big Shock! „Pití energeťáků při hraní PC her je stejně tradiční jako pánská kombinace piva a fotbalu. Každá komunita má zkrátka svou kulturu,“ dodává Martin Liberský.Soutěžní systém se neliší od klasických sportů

Kvalifikace do mezinárodních počítačových turnajů probíhají stejným systémem jako například ve fotbale. Organizátor oficiální české ESWC kvalifikace, herní portál Grunex.com, připravil celkem pět online kvalifikačních turnajů. „Osm nejlepších z každého online turnaje postoupí do offline finále, které proběhne 28. září 2011 v pražské počítačové herně BattleZone. Absolutní vítězové v obou kvalifikačních hrách budou mít zajištěnu účast na pařížském grandfinále ESWC včetně letenky a ubytování se stravou. Potřebovat budou už jen podporu českých fanoušků,“ říká Martin Liberský, hlavní pořadatel české ESWC kvalifikace.

Českou kvalifikaci na ESWC podporuje i známý výrobce vynikajících sluchátek a headsetů pro hráče, značka Sennheiser. Za zmínku stojí i datum 30. září 2011, kdy se na trhu objeví asi nejočekávanější sportovní hra – FIFA 12. Podle prvních informací by mělo jít o nejlepší fotbalový simulátor všech dob. (ESWC kvalifikace se uskuteční v aktuálním díle FIFA 11)Herní portál Grunex.com

Jednou z hlavních částí gamingové agentury Grunex je portál Grunex.com, kde probíhají různé turnaje, soutěže a komunitní zpravodajství ze světa PC her. Dále Grunex nabízí také internetovou televizi GrunexTV, která se zaměřuje na reportáže, rozhovory, recenze a reality-show z tuzemské scény počítačových her. V neposlední řadě je Grunex také nejlepším organizátorem offline turnajů v PC hrách. Během krátké doby se Grunex.com stal oblíbeným portálem různých komunit, které se zde pravidelně scházejí.

Více informací na www.grunex.com