Nová verze Oracle VM 3.0 vylepšuje virtualizaci serverů Oproti VMware nabízí Oracle lepší škálovatelnost za zlomek nákladů.

Společnost Oracle představila svým zákazníkům, partnerům i odborníkům Oracle VM 3.0, nejnovější verzi svého řešení pro správu a virtualizaci serverů.

Řešení Oracle VM 3.0 je vhodné pro rozložení zátěže v datových centrech. Nabízí nové funkce pro správu na základě politik (zásad), umožňuje pokročilou správu úložných zařízení přes rozhraní Oracle VM Storage Connect a centralizovanou správu konfigurace sítě. Nová verze lze jednodušeji používat, vylepšena byla rovněž podpora pro formát OVF (Open Virtualization Format). (TZ)

Oracle VM 3.0 umožňuje správcům zrychlit a automatizovat zprovoznění nových virtuálních strojů (provisioning). Výrazné snížení času i režie v celém (end-to-end) procesu poskytování virtuálních strojů zjednodušuje IT procesy a pomáhá organizacím snížit náklady.

Řešení dovoluje zákazníkům nasazovat podnikový software rychle, standardizovaným způsobem a bez chyb. Pro aplikace, middleware a databáze společnosti Oracle je k dispozici více než 90 předpřipravených šablon (Oracle VM Templates). Předkonfigurované sady virtuálních strojů mohou obsahovat i celé vícevrstvé aplikace a související politiky pro správu.

Oracle VM 3.0 je čtyřikrát škálovatelnější než poslední nabídka společnosti VMware. Podporuje až 128 virtuálních procesorů na virtuálním stroji, oproti konkurenci navíc za zlomek nákladů. Na serverech Oracle Sun Fire X4800 M2je možné podporovat až 160 fyzických procesorů a 2 TB paměti. Ve srovnání s VMware vSphere5 na Red Hat Enterprise Linux je řešení Oracle VM 3.0 provozované na Oracle Linuxu v přepočtu na virtuální stroje čtyřikrát levnější.

Řešení Oracle VM lze zdarma stáhnout, jeho použití je spojené s nulovými náklady na licence. Cenově dostupná podpora s kvalitou odpovídající požadavkům podnikových zákazníků je k dispozici na bázi jednoduchého modelu předplatného (vztaženo na počet serverů).

Zlepšení efektivity datového centra

Zvýšená škálovatelnost, podpora nejmodernějšího hardwaru a operačních systémů (včetně Oracle Linux, Oracle Solaris a Microsoft Windows) a nulové náklady na licence umožňují zákazníkům nasadit Oracle VM 3.0 jako výchozí řešení pro virtualizaci serverů v rámci celého datového centra, kde jsou provozovány produkty řady různých dodavatelů.
Řešení Oracle VM 3.0 je optimalizováno pro použití spolu s hardwarem a softwarem společnosti Oracle. V této kombinaci nabízí zvýšení výkonu, rychlejší nasazování aplikací a vylepšené možnosti správy dalšího softwaru Oracle.

Oracle VM Manager 3.0 využívá rozhraní Oracle Application Development Framework (ADF) a Oracle WebLogic Server 11g. Výsledkem je zjednodušení správy, kterou lze provádět z rozhraní webového prohlížeče a nevyžaduje žádný speciální software na straně klienta.

„Zákazníci již nyní požadují od virtualizace více než jen tradiční konsolidaci serverů,“ uvádí Wim Coekaerts, senior viceprezident divize Linux and Virtualization ve společnosti Oracle. „Virtualizace by měla pomáhat nasazovat, spravovat a optimalizovat celé prostředí aplikací, nikoliv pouze samotný server. Oracle VM 3.0 vychází právě z tohoto přístupu zaměřeného na aplikace.“

„Firmy budou nuceny se svými vnitřními zdroji IT stále více zacházet jako externí poskytovatelé služeb, což jim umožní rychlé nasazování kritických aplikací i jejich efektivní správu,“ říká Al Gillen, viceprezident divize  System Software ve společnosti IDC. „Řešení pro virtualizaci zaměřené na aplikace, jako je Oracle VM 3.0, umožní organizacím transformovat provoz svých datových center, a zefektivnit tak své podnikání.“

Další informace (v angličtině)

O společnosti Oracle

Společnost Oracle (NASDAQ: ORCL) celosvětově dodává nejucelenější, nejotevřenější a nejlépe integrovaný podnikový software a hardwarové systémy.  Další informace o společnosti Oracle najdete na www.oracle.com.