Samsung nabízí s pomocí aplikací chytřejší přístup k obsahu v TV

Přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence Samsung Electronics Co., Ltd. dnes na veletrhu IFA 2011 v Berlíně představila čtyři nové aplikace pro chytré televizory, které dále posilují její postavení předního propagátora přenosu streamovaného obsahu přímo do televizorů. Doplněním nabídky o CNBC, Berliner Philharmoniker, HealthClubTV a Body in Balance rozšiřuje Samsung výrazně své partnerství s předními poskytovateli obsahu a nabízí ty nejzajímavější služby na vyžádání, jaké jsou v rámci Evropy k dispozici. I v České republice Samsung rozšířil nabídku aplikací a zákazníci mají k dispozici lokální aplikace – online videopůjčovnu Topfun a TV Óčko. (TZ)

Odhodlání společnosti Samsung poskytovat intuitivní a dostupná řešení pro dnešní neustále se měnící mediální prostředí ještě posiluje uvedení těchto pěti aplikací, které lze jedinečným způsobem upravit tak, aby vyhovovaly vyvíjející se poptávce ze strany uživatelů. CNBC, Berliner Philharmoniker, HealthClubTV a Body in Balance budou k dispozici v několika jazycích a rozšíří řadu více než 900 speciálně vyvinutých aplikací pro chytré televizory, mezi které již patří např. BBC iPlayer, Cartoon Network, TF1 a Maxdome.

„Těší nás, že můžeme oznámit zavedení těchto nových služeb pro naše chytré televizory. Všechny jsou k dispozici již od dnešního dne. Každá služba bude nabízet něco unikátního a výrazně rozšíří rozsah toho, co ve společnosti Samsung považujeme za budoucnost televize – jedinečným způsobem personalizovaný obsah poskytovaný na vyžádání,“ prohlásil Daniel Saunders, ředitel divize Content Services společnosti Samsung Electronics Europe.

Oblíbený film či nejnovější hudební klip z pohodlí domova

On-line videopůjčovna Topfun zahrnuje více než 800 českých i zahraničních filmů všech žánrových kategorií. Díky stisknutí jediného tlačítka na dálkovém ovladači můžete z domova komfortně vybírat film dle svého přání. Nejnovější verze aplikace navíc zahrnuje i nabídku 3D filmů, ktreá se postupně bude rozšiřovat i o produkci holywoodských studií. Majitelé Samsung TV, Blu-ray přehrávačů a domácích kin modelové řady roku 2011 (obsahuji v modelovém označení písmeno D) zakoupených od 1. července 2011 jistě ocení, že získají v rámci probíhající promoakce možnost zdarma stáhnout 24 libovolných filmů v celkové hodnotě 1200 Kč. Stejně tak mohou diváci sledovat nejnovější hudební klipy TV Óčko, které mají s televizory Samsung neustále doslova na dosah ruky.

Okamžitý přístup ke zpravodajství ze světa obchodu

Díky aplikaci CNBC Real-Time TV budou mít diváci v reálném čase přístup k obsahu televizního kanálu CNBC Europe i k jeho online platformám. Mezi klíčové funkce patří možnost přístupu ke zpravodajským příspěvkům CNBC Europe a grafickému znázornění nejnovějších údajů z trhů a také možnost sestavit si seznam až třiceti akciových titulů, komodit a měn, a to dle relevantních, jednoznačně definovaných uživatelských parametrů.

Chytrý televizor Samsung se promění v soukromý koncertní sál

Díky nové aplikaci Berliner Philharmoniker mají majitelé chytrých televizorů Samsung po celém světě přístup do rozsáhlé nabídky digitálního koncertního sálu světově proslulé Berlínské filharmonie a v pohodlí svého obývacího pokoje si mohou vychutnat úchvatné tóny klasické hudby. Na televizní obrazovce mohou diváci zhlédnout více než 100 živých koncertních nahrávek, spoustu rozhovorů s umělci a ročně přibližně 35 přímých přenosů z Berlínské filharmonie. Tato aplikace byla vyvinuta speciálně pro chytré televizory Samsung a využívá plný potenciál generace chytrých televizorů. Veškerý obsah je k dispozici v HD rozlišení s dokonale ostrým obrazem a křišťálově jasným zvukem.

Zařiďte si zdravější život

Každý uživatel aplikace HealthclubTV, ať už je to začátečník nebo zkušený profesionál, si může upravit svůj cvičební plán dle individuálních potřeb, a maximalizovat tak svůj potenciál. Najdete zde dokonce i cvičení pro těhotné ženy, děti a rehabilitující osoby. Cvičení navíc doplňují informace o správné výživě. Uživatelé si budou moci individuálně upravit mnoho forem cvičení, např. aerobik, kruhový trénink, tanec a bojová umění.

Dostaňte se do kondice svým tempem

Přední evropský televizní kanál o wellness Body in Balance přináší na obrazovky chytrých televizorů Samsung své odborné znalosti v podobě dokonale sestavené služby poskytující video na vyžádání. Aplikace pro chytré televizory Body in Balance se pyšní katalogem s více než 1000 hodin inspiračního obsahu a přímo v obývacím pokoji vám přehraje videoprogramy zabývající se jógou, pilates, wellness, tancem či fitness od některého z předních světových instruktorů jógy a fitness, jakými jsou např. Barbara Becker, Maya Fiennes či Trudie Styler.

Chytré televizory Samsung jsou vybaveny rozhraním Smart Hub, které umožňuje přímo v televizoru přehrávat obsah ze speciálně navržených aplikací, z internetu a dalších připojených zařízení. “Je vice než jasné, že konvergence spotřební elektroniky s internetem je nepřehlédnutelný trend, který se dostává do našich obývacích pokojů a mění způsob využití a zábavy našeho televizoru z pasivního, konzumentského stylu na aktivní a dává nám svobodu sestavovat si program přesně dle našich představ a přání. A právě aktivní způsob volby obsahu je naší přední devizou a přidanou hodnotou, kterou v Samsungu budeme stale aktivněji prosazovat a poskytovat zákazníkovi v čím dál větším měřítku,“ vyjadřuje se ke konceptu Samsung Smart TV Ondřej Lukáč, Marketing manager divize Audio Video.  Chytrý televizor také funguje jako centrum zábavy pro celou domácnost, protože se dokáže bezdrátově připojit k jiným zařízením, jako jsou chytré telefony, notebooky nebo tablety, a uživatelé si tak mohou na velké obrazovce prohlížet fotografie nebo přehrávat hudbu. Tyto nové aplikace pro chytré televizory doplňují kvalitu provedení vlastních televizorů, a nabízejí tak jedinečný zážitek.

O společnosti Samsung Electronics

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2010 dosáhla tržeb ve výši 135,8 miliard amerických dolarů. Společnost Samsung Electronics zaměstnává zhruba 190 500 pracovníků ve 206 pobočkách v osmašedesáti zemích po celém světě a je rozdělena do osmi nezávislých obchodních společností: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor and LCD. Značka Samsung Electronics je jednou z nejdynamičtěji rostoucích globálních značek dneška. Samsung Electronics je předním výrobcem digitálních televizorů, paměťových čipů, mobilních telefonů a TFT-LCD displejů.

Více informací naleznete na www.samsung.cz a www.samsung.cz/blog.