Společnosti Cisco a VMware oznamují strategické partnerství v oblasti cloud computingu a virtualizace

Cisco a VMware představily technologické inovace společného portfolia produktů pro cloud computing a virtualizaci. Obě společnosti navázaly strategické partnerství s cílem přinést výkonnější, bezpečnější a lépe škálovatelná řešení pro cloud infrastrukturu a virtualizaci desktopů. Hlavní novinkou vzešlou z této spolupráce je standard VXLAN, technologie virtuálních sítí. (TZ)

VXLAN – Virtual Extensible Local Area Network – rozšiřuje standardní sítě o možnosti virtualizace. Virtuální LAN přinášejí vysokou flexibilitu při alokaci dostupných zdrojů a mohou být snadno vytvářeny dle potřeby neboli „on-demand“. Tato technologie umožňuje vytváření milionů nezávislých sítí v rámci stávající infrastruktury a zjednodušuje tak implementaci a správu hybridních cloudů (spojujících privátní a veřejné cloudové služby). Virtualizované sítě nachází využití nejen v cloud technologiích, ale i v oblastech zabezpečení či load balancingu. Specifikace VXLAN v současnosti prochází standardizačním procesem u IETF (Internet Engineering Task Force), přičemž draft specifikace je k dispozici on-line.

Již dříve představené řešení pro virtualizaci desktopů VMware View 4.5, založené na technologii Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI), se dočká ve třetím čtvrtletí tohoto roku nové verze. VMware View 5 přinese nové nástroje pro spolupráci v rámci Collaborative Workspace s podporou řízení hovorů, s propojením s WebEx Connect 7 (podpora click-to-call) a s vyšší škálovatelností díky integraci s VMware vSphere 5, Cisco Unified Communications (UC) a Cisco Unified Computing System (UCS). Rozšířena bude i podpora koncových zařízení – VMware View 5 podporuje také tablety Cisco Cius a Cisco Virtualization Experience Clients (VXC).Spolupráce Cisco a VMware znamená těsnější propojení produktů obou společností, například VMware vSphere 5 a Cisco UCS 2.0 spolu nyní tvoří základ pro cloud infrastrukturu se schopností virtualizace i pro mission critical aplikace. Společně vytvářená specifikace VXLAN bude podporována v klíčových produktech, jakými jsou VMware vSphere 5, VMware vCloud® Director 1.5 či switche Cisco Nexus 1000V. Představena byla také správa on-demand virtuálních sítí s Cisco UCS 2.0, které integruje funkci Auto Deploy z VMware vSphere 5 s Cisco UCS Manager.Řešení pro cloud infrastrukturu a virtualizaci desktopů jsou k dispozici již nyní. Technologie VXLAN pro Cisco Nexus 1000V bude dostupná v průběhu září 2011 (beta verze). A VMware View 5 je plánován na třetí kvartál 2011.O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.