Cloudový balíček Office 365 – důvod pro legalizaci software pro menší firmy a jednotlivce, výrazná optimalizace pro středně velké podniky. A navíc odkudkoliv a bez nutnosti upgradů.

Zbrusu nová cloudová služba Office 365 přináší zcela zásadní posun v možnostech zejména pro menší firmy. Nyní budou moci pracovat se špičkovými aplikacemi,  naprosto legálně a navíc s minimálními náklady. Finančně je totiž dostupná téměř pro každého, navíc díky cloudu má uživatel k dispozici vždy nejaktuálnější verzi. „Tuto službu ocení vedle velkých podniků, které mohou optimalizovat náklady na software, především menší firmy a živnostníci, kteří se hlavně z finančních důvodů doposud vyhýbali nákupu officiálního plnohodnotného kancelářského balíčku Microsoft Office,“ říká Kateřina Vrchotová z Počítačové školy Gopas, která je dlouholetým specialistou na školení balíku MS Office. (TZ)

Cloud představuje alternativu pro firmy, které si dosud nemohly z finančních důvodů dovolit nejmodernější, avšak nákladný software. Ten navíc mohl často ležet ladem, pokud musela firma snížit počet zaměstnanců.  Od 130 Kč měsíčně na jednoho uživatele mají nyní zaměstnavatelé díky Office 365 k dispozici řešení na skutečně špičkové úrovni, vždy aktualizované a zároveň s možností kdykoliv snížit počet jeho uživatelů.

„To je myslím mimořádně silná konkurenční výhoda oproti riziku používání nelegálního software či využívání neplnohodnotných řešení jako například Open Office. To vše za měsíční náklad v hodnotě průměrně drahé večeře v restauraci,“ říká lektorka Kateřina Vrchotová z Gopasu. „Navíc je řešení možné využívat odkudkoliv, například přes smartphone,  tablet či jiné zařízení, které si můžete v případě nutnosti zapůjčit od kolegy na služební cestě v autě či od partnera nebo kamaráda v průběhu víkendu či dovolené,“ dodává Kateřina Vrchotová.A co Office 365 nabízí? Software pro e-mail Exchance online, úpravy a sdílení dokumentů, kalendáře, sjednocenou komunikaci včetně videokonferencí LyncOnline až po vytvoření vlastních webových stránek, další aplikace a různé varianty hostingu. K dispozici je více verzí: pro profesionály a menší firmy, pro středně velké společnosti a pro vzdělávací instituce.A kolik lze třeba tímto řešením ušetřit u středně velké společnosti? Dosažené úspory uživatelů cloudu mohou jít podle výpočtů Microsoftu až do desítek procent. Například firma o 300 zaměstnancích může díky minimálním investicím do hardware a nižším provozním nákladům ušetřit během tří let až 40 procent svého IT rozpočtu. Firma se 100 zaměstnanci může své náklady na IT snížit dokonce až o polovinu. Zkušenosti Microsoftu ukázaly, že 70 procent prvních uživatelů cloudu Office 365 tvoří malé a střední firmy. Tento údaj vyplynul z betatestování Office 365, kterého se zúčastnilo přes 200 tisíc podniků.O společnosti GOPAS, a. s.

Počítačová škola GOPAS je největším poskytovatelem školení v oblasti informačních technologií na českém i slovenském trhu. Ročně absolvuje odborné kurzy téměř 30 tisíc studentů, z nichž většinu tvoří specialisté IT. I přesto, že působí na poměrně malém trhu, patří GOPAS k jedněm z největších poskytovatelů IT školení v Evropě.