Adastra hledá mezi studenty a absolventy specialisty na oblast Information Management

Mezinárodní konzultační a softwarová společnost Adastra se ve dnech 18. a 19. října již potřetí zúčastní veletrhu pracovních příležitostí ŠANCE, který pořádá pro své studenty a absolventy Vysoká škola ekonomická v Praze.  (TZ)

„O veletrh ŠANCE je velký zájem a pro Adastru to znamená jedinečnou příležitost, jak oslovit mezi studenty i absolventy VŠE potenciální budoucí konzultanty, business analytiky, IT specialisty nebo třeba projektové manažery. Jako velmi důležité vidíme i možnost navázat s nimi spolupráci ještě během jejich studií.“ říká Jiří Živnůstka,  ředitel bankovní divize společnosti Adastra Česká republika.

„Firmy se v současné době snaží o řadu provozních úspor, které se v mnoha případech dotýkají i IT oblasti. Současně však rostou požadavky na stále větší flexibilitu a efektivitu, které vyžadují také zavádění nových technologií. Adastra může v tomto směru firmám výrazně pomoct a nalézt cestu napříč oběma směry. Zvolením správných řešení lze totiž dosáhnout jak významných úspor, tak i zvýšit konkurenceschopnost a nastartovat další růst. Klíčem jsou ale vždy schopní odborníci a schopnost firmy tyto odborníky vytvářet.“ dodává Živnůstka.

Pracovní veletrh ŠANCE má již více než desetiletou tradici a vysokou návštěvnost, cca 1500 studentů denně. Odehrává se přímo v prostorách VŠE. Cílem ŠANCE je zprostředkovat osobní kontakt studentů a absolventů s potencionálními zaměstnavateli.

„Účast na takových akcích jako je ŠANCE nám zároveň dává možnosti jak účinně reagovat na potřeby trhu. V příštím roce plánujeme otevřít přibližně 20 – 30 juniorských pozic pro nové konzultanty, business analytiky a databázové konzultanty. Řada absolventů může přinést často zajímavý a neotřelý pohled na věc, proto chceme dát šanci právě i jim.“ dodává Živnůstka

Adastra plánuje posílit zejména oblast Information Managementu, která zahrnuje například použití dat pro business účely, data mining a datové analýzy pro obchodní využití, budování operativních a analytických databázových řešení a business aplikací, které data využívají. Information Management je pro Adastru oblast ve které se dlouhodobě profiluje a vnímá ji, i vzhledem k rostoucím potřebám svých klientů, jako stěžejní.

O společnosti Adastra

Adastra je mezinárodní konzultační společnost, která dodává špičková softwarová řešení pro váš business. Technologicky nezávislá řešení odrážejí rozsáhlé zkušenosti firmy načerpané z realizace stovek projektů, například pro společnosti Ahold, Allianz, Bank of Montreal, Barclays Bank, Bell Canada, Cetelem, Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, DHL, Dresdner Bank, Generální ředitelství cel, GTS Novera, Komerční banka, Orange Slovensko, Telefónica O2, Tipsport, Vodafone, Volkswagen AG a další.

Více informací na www.adastra.cz a www.adastragrp.com.