Drahoš Dvořák byl pověřen řízením nové divize EPM společnosti WBI Systems

Společnost WBI Systems, přední český systémový integrátor, zlatý partner Microsoftu a držitel titulu Microsoft Partner roku 2011, založila novou divizi Enterprise Project Management (EPM) pro řízení projektových portfolií. Jejím hlavním vedoucím se stal Ing. Drahoslav Dvořák Ph.D. (32), který do WBI přešel po dlouholetém působení ve společnosti Microsoft. (TZ)

Inženýrský a doktorský titul získal Dvořák na fakultě Ekonomie a managementu na Technické univerzitě v Liberci. Praktické zkušenosti sbíral od roku 2003 jako konzultant pro projektové řízení ve společnosti Datron, a.s. V roce 2005 nastoupil na pozici Solution Specialist do společnosti Microsoft, kde byl následujících pět let zodpovědný za koordinaci projektů dodávek informačních technologií významným zákazníkům. Následně působil ve společnosti UniControls, kde standardizoval procesy řízení projektů a řídil projektovou kancelář. Do WBI Systems nastoupil v létě 2011 na pozici vedoucího týmu specializujícího se na dodávky řešení Enterprise Project Management a metodik projektového řízení.

Své dlouhodobé zkušenosti a hluboké znalosti problematiky projektové metodiky shrnul ve dvou odborných knihách. Třetí titul s názvem „Řízení portfolia – nejlepší praktiky Portfolio Managementu“ právě dokončuje. Od roku 2007 přednáší studentům na Škoda Auto Vysoké Škole v Mladé Boleslavi.

Mezi Dvořákovy koníčky patří sport, rodina a také Žižkovské divadlo Járy Cimrmana.

O WBI Systems, a. s.

WBI se zaměřuje na poskytování nejnovějších řešení a služeb s využitím Microsoft technologií. V České republice a na Slovensku je jedinou firmou na trhu pokrývající celé portfolio produktů firmy Microsoft, které dále inovuje a dotváří podle potřeb zákazníků. WBI disponuje širokou škálou kompetencí a v obou zemích je držitelem statutu Microsoft Gold Certified Partner – nejvyšší úrovně partnerství se společností Microsoft. Důkazem úzké spolupráce WBI se společností Microsoft je získané ocenění Microsoft Country Partner of the Year 2011 pro Českou republiku.

Ve WBI působí více než 120 vyškolených odborníků, certifikovaných společností Microsoft na jednotlivé produkty i komplexní řešení. Svá inovativní řešení WBI Systems, a. s. úspěšně nasadila ve více než stovce domácích i mezinárodních společností a svým zákazníkům tak přináší konkurenční výhody, které jim pomohou snížit náklady, zvýšit efektivitu a dále jim umožní pružně reagovat na měnící se podmínky na trhu.