Canon představuje PowerShot S100 – kompaktní fotoaparát s profesionálním ovládáním

Společnost Canon představila PowerShot S100 – výkonný, všestranný a velmi kompaktní fotoaparát, který nabízí profesionální možnosti ovládání a špičkovou kvalitu obrazu. PowerShot S100 je doposud nejvyspělejší model řady PowerShot S a překonává vysoký standard předchozích modelů. Základem je nový objektiv Canon se světelností f/2.0 a vylepšený Canon HS System, který kombinuje vysoce citlivý snímač s nejmodernější technologií zpracování obrazu – procesorem DIGIC 5. (TZ)

PowerShot S100 představuje pro řadu PowerShot S důležitý krok vpřed. Širokoúhlý 24mm objektiv Canon s 5x optickým zoomem poskytuje větší výkon a flexibilitu. V kombinaci s inteligentní stabilizací obrazu zajišťuje ostrý, jasný obraz u fotografií i videa ve Full HD. Ještě rychlejší snímání a lepší kvalitu obrazu za všech podmínek zaručuje nový výkonný obrazový procesor DIGIC 5. GPS funkce potom do každého snímku zaznamenává čas i místo pořízení. Všechny funkce jsou ukryté v kompaktním těle širokém pouhých 26,7 mm. PowerShot S100 je k dispozici ve 2 barvách – matné černé a titanově stříbrné.

Canon HS System s obrazovým procesorem DIGIC 5 – nová úroveň výkonu

PowerShot S100 má doposud nejvýkonnější Canon HS System a navazuje na dobrou pověst řady PowerShot S, která se vyznačuje kvalitními fotografiemi s nízkou hladinou šumu i za špatných světelných podmínek. Vylepšený Canon HS System optimálně kombinuje obrazový procesor DIGIC 5 s vysokou citlivostí CMOS snímače velikosti 1/1.7 s rozlišením 12,1 MPx. Nový CMOS snímač vychází z úspěšného vývoje Canon EOS senzorů a poskytuje ještě lepší kvalitu fotografování za špatného osvětlení. Fotoaparát podporuje citlivost ISO 6400 i při plném rozlišení a využívá vysokého výkonu snímače CMOS i výkonu obrazového procesoru DIGIC 5 pro snížení šumu na snímcích. Nabízí tak vynikající kvalitu obrazu za všech podmínek.

Obrazový procesor DIGIC 5 posouvá kvalitu obrazu na novou úroveň. Analyzuje čtyřikrát více obrazových informací pro vytvoření každého obrazového bodu a zaznamenává více detailů a barev ze scény než kdykoliv předtím. Rychlost zpracování je v porovnání s předchozím procesorem šestkrát větší. Efektivně řídí nárůst informací ve scéně a současně snižuje výskyt šumu až o 75 %#.

Originální objektiv Canon s inteligentní stabilizací obrazu

PowerShot S100 je vybaven novým výkonným objektivem se světelností f/2.0, který byl vyvinutý a vyrobený stejnými metodami jako profesionální objektivy Canon EF. 24mm širokoúhlý objektiv ocení uživatelé při fotografování krajiny a 5x optický zoom je ideální pro přiblížení vzdálených objektů.

Inteligentní stabilizace obrazu Canon využívá vysoce efektivní 4-krokový optický stabilizátor proti chvění obrazu při fotografování a natáčení Full HD videa. Automaticky identifikuje scénu a zvolí nejvhodnější ze sedmi režimů stabilizace#. Režim Panning IS je ideální pro zachycení závodních akcí, protože spustí stabilizaci na ose kolmé k zaznamenávanému pohybu, nikoliv v jeho směru. Makro IS využívá hybridní stabilizaci obrazu pro jasné snímání z velké blízkosti. Režim Powered IS je vhodný pro natáčení vzdálených objektů při maximálním přiblížení. Režim Tripod stabilizaci naopak vypne, pokud je fotoaparát na stabilní ploše nebo fotograf používá stativ.

Vylepšené ovládání

Zkušeným fotografům umožňuje PowerShot S100 plnou manuální kontrolu nad nastavením a jednotlivými režimy. Pořízené snímky lze navíc ukládat do formátu RAW. Fotoaparát je také kompatibilní se software Canon Digital Photo Professional, takže jej mohou využít uživatelé digitálních zrcadlovek jako druhý fotoaparát.

Populární ovládací prstenec na objektivu je ideální na rychlé úpravy nastavení, jako je například zaostření nebo expozice. Na ovládací prstenec lze předvolit funkce dle potřeby, včetně rychlosti závěrky, citlivosti ISO a clony, a následně je upravovat v 1/3 krocích. Libovolné funkce lze přiřadit i na Multi-Control Dial, takže fotoaparát odpovídá individuálním zvyklostem.

Vysoká rychlost a jednoduché ovládání

PowerShot S100 je díky výkonnosti obrazového procesoru DIGIC 5 ideální pro fotografování rychlých akcí. Mód Vysokorychlostní sekvence je určena pro zachycení sportovních akcí i zábavných večírků. Zachycuje rychlou sekvenci osmi snímků a v plném rozlišení až 9,6 snímků za vteřinu. Pro nahrávání rychlých akcí je určena funkce Velmi zpomalený záběr videa, která zaznamenává video rychlostí 240 snímků za vteřinu (QVGA kvalita) nebo 120 snímků za vteřinu (VGA kvalita).

Režim Smart Auto automaticky zvolí optimální nastavení a vybere nejvhodnější ze 32 přednastavených scén. Nová funkce Multi-area White Balance detekuje scény se dvěmi různými světelnými zdroji a vyváží bílou pro přirozenější vzhled snímků. Například při fotografování portrétu s bleskem v prostoru osvíceném žárovkou vyvážení světlo na pozadí i blesk na tváři osoby. Výsledná fotografie potom vypadá přirozeněji.

Řada dalších funkcí
Fotoaparát je ideální pro uživatele, kteří chtějí zaznamenat polohu každého záběru. PowerShot S100 má integrovanou GPS, která zaznamenává, kde a kdy byly snímky pořízeny. Navíc funkce Logger GPS ukládá informace o celé cestě, které lze zpětně prohlížet pomocí dodávaného softwaru Map Utility propojeného s Mapami Google#.

PowerShot S100 umožňuje natáčet video ve Full HD (1080p) s frekvencí 24 snímků za vteřinu a se stereo zvukem. Při snímání videa lze využít i 5x optický zoom. Chvění obrazu při natáčení pohybu nebo použití zoomu zabraňuje inteligentní stabilizátor obrazu s dynamickou i zesílenou stabilizací. Port HDMI-CEC umožňuje snadné sdílení videa a přehrávání obrazu na kompatibilním televizoru s HD rozlišením pomocí dálkového ovladače.

Velký 7,5cm (3,0“) LCD displej PureColor II G s rozlišením 461 000 bodů nabízí vysoký kontrast a vynikající reprodukci barev. Navíc má displej široký pozorovací úhel. Vnější vrstva je z tvrzeného skla odolného proti poškrabání a pro lepší manipulaci s fotoaparátem jsou na přední i zadní straně těla nové úchyty. To vše z novinky dělá ideální kapesní fotoaparát pro nadšence.

Rozšiřte své možnosti

PowerShot S100 je kompatibilní s celou řadou příslušenství Canon. Nový externí blesk HF-DC2 lze použít jako doplněk k vestavěnému blesku, což rozšiřuje možnosti fotografování. Uživatelé mohou také prozkoumávat svět podvodní fotografie s novým vodotěsným pouzdrem WP-DC43, které poskytuje odolnost proti vodě do hloubky 40 metrů a chrání fotoaparát před prachem, špínou a poškozením. Podvodní pouzdro je ideální doplněk pro šnorchlování a potápění na dovolené.

Canon PowerShot S100 – hlavní vlastnosti:

  • Vysoce citlivý snímač Canon CMOS velikosti 1/1.7  s rozlišením 12,1 MPx
  • Systém Canon HS System s výkonným obrazovým procesorem DIGIC 5
  • Širokoúhlý 28mm objektiv se světelností f/2.0 a inteligentní stabilizací obrazu
  • Rychlé ovládání prstencem na objektivu, NR Control a možnost ukládání snímků do formátu RAW
  • GPS funkce
  • Full HD, HDMI
  • 7,5cm (3,0″) LCD displej PureColor II G
  • High-speed Burst HQ
  • Režim Smart Auto, Multi-area WB
  • V prodeji i vodotěsný obal

– KONEC –

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.
Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.