Seznam.cz hledá internetového hrdinu

Seznam.cz se již podruhé zapojil do nadačního programu Dětský čin roku. Stejně jako loni vyhlašuje svoji vlastní kategorii „Pomoc n@ netu“. Dětský čin roku si klade za cíl podpořit děti ze základních škol v konání dobra      a ukázat jim, že pomoc mnohdy víc přinese, než je stojí. Díky krátkým příběhům se i ostatní děti mohou dozvědět o statečných skutcích svých vrstevníků a pokusit se je následovat. (TZ)

„Internet se stal jedním z hlavních komunikačních nástrojů dětí různého věku. Kromě svých koníčků a povinností, zde mají prostor podělit se o svoje city a problémy, které bývají často velmi závažné. Proto chceme ocenit ty, kterým ostatní lidé na internetu nejsou lhostejní a chtějí jim s jejich problémy pomoci,“ řekla Irena Zatloukalová, tisková mluvčí společnosti Seznam.cz.

Minulý rok v této kategorii zvítězil Tomáš Gregor z Trutnova, který díky svému zásahu pomohl své internetové kamarádce přenést se přes nástrahy života a doslova ji tak zachránit život. Do kategorie „Pomoc n@ netu“, se mohou přihlásit všechny děti, jež objeví podezřelý email, nebo se zastanou svých kamarádů v situaci, kdy čelí útokům na sociálních sítích, anebo.

K přihláškám už zbývá jen několik posledních dní. Děti, které se ještě nestihly přihlásit, mohou své příběhy sepsat a zaslat poštou či prostřednictvím internetových stránek www.detskycinroku.cz do 25. září 2011. Následovat bude hlasování dětí pro semifinálové příběhy, které vybere porota. Ocenění budou slavnostně vyhlášeni v prostorách Staroměstské radnice 1. prosince 2011.