VMware uvádí na trh VMware Workstation 8

Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, oznámila dostupnost VMware WorkstationTM 8. Ten nabízí nejjednodušší možný způsob, jak budovat, sdílet a přehrávat virtuální stroje do VMware vSphere®. VMware Workstation 8 je s více než 50 novými funkcemi výrazným pokrokem, díky kterému mohou techničtí pracovníci pracovat s více virtuálními stroji přímo z jejich počítače či v rámci firemních privátních cloudů. (TZ)

„Uživatelé VMware Workstation jsou průkopníky v osvojování si virtuálního prostředí a privátních cloudů,“ říká Christopher Young, viceprezident a generální manažer pro práci koncových uživatelů, VMware. „Náš tým dokázal rozlišit potřeby těchto uživatelů a na základě tohoto poznatku jsme byli schopni provést významné zlepšení směrem k VMware Workstation 8, které jim ještě usnadní posunutí se za hranici virtuálního prostředí.“

Klíčovými funkcemi VMware Workstation 8 jsou:

  • Vzdálené připojení – VMware Workstation 8 umožňuje hladké vytvoření vzdáleného připojení k hostitelům běžícím ve Workstation, VMware vSphere a VMware vCenterTM.
  • „Sdílení“ virtuálních strojů – novinkou ve Workstation 8 je uživatelská možnost pro sdílení virtuálních strojů tak, že k nim mají přístup i ostatní spolupracovníci. Díky tomu se nabízí rychlejší způsob testování aplikací v prostředí, které více připomíná klasické produkční prostředí.
  • Přesun do vSphere – Workstation 8 umožňuje uživatelům přemisťovat virtuální stroje z prostředí uživatelských desktopů do VMware vSphere. Tyto funkce umožňují uživatelům nasadit kompletní prostředí aplikací z PC do serverů k dalšímu testování a analýzám.
  • Nové uživatelské rozhraní – uživatelské rozhraní VMware Workstation 8 bylo značně vylepšeno díky jednoduššímu menu, živějším náhledům, vylepšenému zobrazování nastavení a nové knihovně virtuálních strojů s pokročilým vyhledáváním. Uživatelé mají nyní přístup k možnosti hledat v široké knihovně virtuálních strojů, které mohou být umístěny přímo v desktopu, na serveru nebo jakémkoli jiném počítači s běžícím VMware Workstation.
  • Zlepšení možností virtuálních strojů – s podporou HD audio s prostorovým zvukem 7.1, USB 3 a Bluetooth zařízeními přináší Workstation 8 novou úroveň výkonu virtuálních strojů. Navíc díky zlepšením virtuálního SMP, zobrazení v 3D grafice a novou podporou pro 64-GB RAM umožňuje uživatelům využívat nejvíce žádané aplikace běžící ve virtuálních strojích.

VMware Workstation, který je prvním osobním nástrojem pro virtualizaci v oboru a vítězem více než 50 ocenění, je znám především svou širokou podporou operačních systémů, bohaté zkušenosti uživatelů, komplexní řadou funkcí a vysokým výkonem.

O VMware

Společnost VMware poskytuje řešení pro virtualizaci podnikové infrastruktury, která firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání. Zákazníci se na společnost VMware, která poskytuje nejrozšířenější virtualizační platformu VMware vSphere, spoléhají při snižování investičních a provozních nákladů, zvyšování pružnosti, zajištění nepřetržitého provozu svého podnikání, posilování bezpečnosti a snižování ekologické zátěže. S tržbami ve výši 2,9 miliardy USD v roce 2010, více než 250 tisíci zákazníků a 25 tisíci partnerů je VMware lídrem v oblasti virtualizace a pravidelně se umísťuje na žebříčku top preferovaných řešení IT řediteli. Společnost VMware sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.