Strategické partnerství pro penzijní reformu

Praha – 25. říjen 2011 – Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC), globální poskytovatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních technologií, oznámil uzavření strategického partnerství s firmou TurboConsult, v rámci kterého budou společně nabízet penzijním společnostem komplexní zabezpečení jejich potřeb vyvolaných blížícím se startem důchodové reformy. (TZ)

Technologickým jádrem nabízených služeb je provozní informační systém pro penzijní společnosti FinAge®. Toto řešení vychází z původního systému PEFIS® vytvořeného společností TurboConsult, který penzijní fondy už v minulosti úspěšně používaly. Nový produkt FinAge® komplexně pokryje potřeby penzijních společností provozujících II. a III. pilíř důchodové reformy.

Vladimír Jareš, generální ředitel společnosti TurboConsult, k tomu říká: „FinAge® představuje generačně nové řešení, které jsme postavili na bázi konceptu našeho ověřeného bankovního systémemu. Integruje funkcionalitu původního produktu PEFIS® s novými funkčními celky zabezpečujícími požadavky důchodové reformy. Je určen jak pro penzijní fondy, které se budou transformovat na penzijní společnosti, tak pro penzijní společnosti, které svou činnost zahájí tzv. ‚od nuly‘, bez klientů transformovaného fondu III. pilíře.“

Strategické partnerství obou společností přinese na trh ucelenou nabídku služeb, které zahrnují business poradenské a IT služby. Poradenství pomůže současným penzijním fondům při rekonstrukci jejich business architektury, která je nezbytná pro jejich přerod v penzijní společnosti. IT služby se budou podílet na vytvoření adekvátní informační a technické architektury penzijních společností.

Jan Svatoš, ředitel divize Finance společnosti Ness Technologies dodává: „V České republice jsme jedním z předních systémových integrátorů, dlouhodobě se orientujeme na poradenství a technologická řešení pro finanční instituce. Mezi naše zákazníky patří vedle řady významných bank, pojišťoven a leasingových společností i tři z největších penzijních fondů – Penzijní fond Stabilita, Penzijní fond České spořitelny a Penzijní fond Komerční banky. Ty si Ness zvolily jako svého partnera pro oblast řízení vztahů a komunikace se zákazníky. Strategickým partnerstvím se společností TurboConsult jsme naši nabídku rozšířili a dnes můžeme nabídnout komplexní pokrytí IT potřeb budoucích penzijních společností.“

O společnosti Ness:

Společnost Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC), je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků. Pomáhají jim dosahovat strategických cílů, optimalizovat náklady a efektivitu, zlepšovat rychlost a kvalitu. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Struktura společnosti, unikátní know-how i technologická partnerství slouží k dosažení cílů zákazníků. To, že 85 % z nich se společností Ness spolupracuje opakovaně či dlouhodobě, je důkazem strategických partnerství. Se 6900 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb (TOP 4, IDC 2009). Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na http://www.ness.com/cz/.