XANADU: Finanční výsledky za první tři čtvrtletí roku 2011

Praha, Pardubice, České Budějovice, 31. října 2011 – Akciová společnost XANADU, dodavatel řešení a služeb v oblasti informačních technologií, oznamuje finanční výsledky za první tři čtvrtletí roku 2011 a obhajobu nejvyšších stupňů partnerství se společností HP.
Finanční výsledky za první tři čtvrtletí potvrzují růstovou tendenci XANADU v oblasti infrastruktury a služeb IT, když tržby meziročně stouply o 27 %. Což bylo po loňském odštěpení CAD a GIS aktivity očekávané a logické vyústění koncentrace firmy jen na služby a řešení ICT. (TZ)

Čísla detailně

Hospodářské výsledky za Q1-Q3 2011 potvrzují plánovaný trend zvyšování podílu služeb IT na celkovém obratu (nyní 36 % oproti 21 % loni). Největší meziroční nárůst  o 37 % přitom zaznamenal prodej outsourcingových služeb.

O 26 % se meziročně zvýšil také prodej hardwaru, o což se zasloužily především produkty a řešení z oblasti serverových a síťových technologií.

Prodej softwarových licencí se meziročně zvýšil o 10 %.

„Očekávali jsme, že rok 2011 by měl být pro nás znatelně růstový, a tato očekávání se naplňují,“ říká Tomáš Netolický, generální ředitel XANADU. „Předvídatelnost a snadná kontrola výdajů na informační technologie a zejména na jejich údržbu a servis je argumentem, na který slyší stále více firem. Naši noví zákazníci v oblasti služeb co do velikosti náleží především mezi středně velké společnosti, které si spočítaly, že vlastní IT oddělení je pro ně příliš nákladné a daly proto přednost outsourcingu.“
Jediný meziroční pokles zaznamenala XANADU u oblasti školení, oproti roku 2010 jich bylo realizováno o 29 % méně.

Obhajoba nejvyšších stupňů partnerství HP

Společnost Hewlett-Packard mění k 1. listopadu 2011 svůj partnerský program a sjednocuje jej celosvětově pod značku PartnerONE. XANADU obhájila podmínky pro získání nejvyššího statutu partnery společnosti HP PartnerONE GOLD a získává tím i nejvyšší úroveň podpory výrobce Hewlett-Packard.

Obdobně Hewlett-Packard sjednocuje pod značku PartnerONE certifikaci svých servisních partnerů, kteří budou rozděleni na úrovně Specialist a Expert. XANADU splnila kritéria pro získání statutu EXPERT a bude poskytovat nejvyšší úroveň služeb (servisní i implementační) na všechny produkty HP se zvýšenou specializaci pro (servery, storage, networking).

Pro zákazníky XANADU znamená obhajoba nejvyšších stupňů partnerství potvrzení vysoké kvality poskytovaných služeb.

20 let společnosti XANADU

V letošním roce slaví XANADU 20. výročí založení firmy. Během dvou dekád společnost sice změnila své jméno, nikoliv však portfolio produktů a zákazníků. V roce 2010 došlo v XANADU k odštěpení divize CAD a GIS a fúzí s další společností do samostatné firmy, která přebrala její původní název CAD Studio. Počátkem roku 2006 společnost XANADU změnila svoji právní formu na akciovou společnost, jíž je dodnes.

O společnosti XANADU

Od svého vzniku se XANADU orientuje na komplexní dodávky IT řešení. Zpočátku se činnost společnosti soustředila na řešení pro projektanty a architekty, CAD pro strojírenství nebo GIS, což následně doplnila oblast IT infrastruktury – systémy kompletních síťových, tiskových, bezpečnostních a podnikových řešení a souvisejících IT služeb. XANADU nabízí dlouhodobé finanční zázemí, stabilitu, znalost a orientaci na trhu i regionální pokrytí, čehož jsou dokladem četné reference významných tuzemských i zahraničních zákazníků. Více informací: www.xanadu.cz.

XANADU je držitelem certifikátu ISO 9001:2008 pro obor Dodávky hardwaru, softwaru, služeb, outsourcingu a servisu hardwaru v oboru informačních a komunikačních technologií. Současně je držitelem nejvyššího statusu Gold Partner společností HP a Microsoft. Letos XANADU slaví 20. výročí od svého založení. Více informací: www.xanadu.cz.