NAS zařízení společnosti Fujitsu pro zálohování z disku na disk

Praha, 14. listopadu 2011 – Společnost Fujitsu Technology Solutions uvedla na trh již třetí generaci datového úložiště ETERNUS CS800 S3, které umožňuje rychlé a cenově dostupné ukládání dat z disku na disk. (TZ)

Při vybírání technologie pro zálohování musí podniky volit mezi rychlým, avšak poměrně drahým zálohováním na disk a pomalejším a cenově výhodnějším zálohováním na magnetickou pásku. Tohle dilema řeší ETERNUS CS800 S3, který využívá technologii deduplikace pro snížení skutečného objemu dat, které je třeba zálohovat, a díky tomu je zálohování na disk cenově mnohem dostupnější.

„Vylepšený model ETERNUS CS800 S3 je dvakrát rychlejší než model předchozí, přičemž vyspělé deduplikování dat snižuje objem zálohovaných dat až o 95 %. Zároveň umožňuje centralizované zálohování mezi jednotlivými pobočkami, a to díky nočnímu zálohování, kdy je nižší provoz na síti,“ říká Petr Frýdl, produktový manager společnosti Fujitsu Technology Solutions.

ETERNUS CS800 S3 automaticky řídí veškeré funkce deduplikování a obnovy plus konfiguraci hardware a software. Toto zařízení automatizuje a optimalizuje operace zálohování dat ve shodě s topografií sítě. Poskytuje výkonnost a rozšiřitelnost k ochraně citlivých dat a integruje je do stávajících prostředí zálohování, neboť má certifikaci pracovat s veškerým komerčně dostupným softwarem.

Zařízení ETERNUS CS800 S3, které je k dispozici v netto kapacitách od 4 TB do 160 TB (po deduplikaci až 1,6 PB), automaticky převádí data rychlostí až 5,8 TB/hod. NAS model s kapacitou 8 TB doplňuje sestavu tvořenou NAS modelem s kapacitou 4 TB a nabízí skvělý poměr ceny a výkonu zejména pro malé a střední podniky. Nový mód Speed poskytuje navíc rychlejší převod dat pro ochranu aplikací – např. databází. „Zákazníkům, kteří mají model ETERNUS CS800 S2, nabízíme možnost upgradovat nové funkce modelu 3. generace, a to bez jakýchkoliv dalších licenčních nákladů,“ doplňuje Frýdl.

Modelová řada ETERNUS CS zjednodušuje ochranu dat v heterogenních IT prostředích, centrálně řídí zálohování a obnovu dat z mainframe počítačů, UNIXových systémů i systémů x86 a integrovaným způsobem kombinuje to nejlepší z disku, magnetické pásky a deduplikace.

Zařízení ETERNUS CS800 S3 je na českém a slovenském trhu v prodeji od října 2011.

– KONEC ZPRÁVY –

O Fujitsu Technology Solutions Česká republika

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited a vznikla v roce 2008 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu-Siemens. V České republice nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Využívá koncepci dynamických infrastruktur (cloud computing) a k jeho klientům patří jak ty největší společnosti a instituce, kterým spravuje datová centra, infrastrukturu anebo poskytuje infrastrukturu jako službu (IaaS), tak střední nebo malé firmy a jednotlivci, které obsluhuje i prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR více než 100 lidí. Další informace o Fujitsu najdete na webu cz.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Limited

Společnost Fujitsu Limited (Fujitsu) je třetím největším poskytovatelem ICT řešení na světě. Jeho tým tvoří 173 000 zaměstnanců, kteří nabízejí přímou podporu zákazníkům v 70 zemích. Fujitsu poskytuje špičkové systémy a služby, nabízí vysoce spolehlivé produkty z oblasti počítačových a komunikačních řešení a vyrábí nejmodernější mikroelektronické součástky. Produkty Fujitsu vždy přinášejí nejmodernější technologie a přidanou hodnotu pro zákazníky. Fujitsu patří k světovým lídrům v oblasti inovací a vlastní více než 34 tisíc patentů. Sídlo společnosti Fujitsu Limited (TSE: 6702) je v Tokiu, konsolidované tržby za poslední fiskální rok, který skončil 31. března 2011, dosáhly výše 54,6 miliard amerických dolarů. Více informací je k dispozici na webu www.fujitsu.com.