Informační systém K2 využívá hybridní bezdrátové řízení skladů

Ostrava, 15. 11. 2011 – Novinku v oblasti bezdrátového řízení skladů představila společnost K2 atmitec ve spolupráci s partnerskou společností ABIS Czech. Jde o hybridního klienta, který v sobě snoubí výhody obou tradičních řešení, tedy online i offline řešení. (TZ)

Tradiční online řešení je realizováno prostřednictvím Wi-Fi a terminálových služeb (vzdálená plocha) a jeho výhodou je okamžité zobrazení dokladů či provedení změny. U tradičního offline řešení se doklady naopak načítají dávkově do mobilního terminálu v základové stanici, a není zde tedy nutné jakékoliv mobilní připojení.

Hybridní klient ABIS WMS nabízí naprostou svobodu pohybu, nezávislost na fyzickém, geografickém i vnitřním uspořádání skladu a nezávislost na typu a dostupnosti připojení. Efektivita řešení spočívá v tom, že zaměstnanec skladu pracuje zpravidla formou online (má k dispozici mobilní síť nebo Wi-Fi). Jakmile se však dostane do oblasti bez dostupnosti připojení, vyřizuje svou stanovenou frontu práce formou offline. Po návratu do online prostředí se data okamžitě automaticky synchronizují, přičemž jde o synchronizaci oboustrannou. Z Informačního systému K2 se přenáší aktuální data, jako jsou změny ve frontě práce, číselník zboží, umístění, zakázky atd. Do IS K2 se pak importují zakázky (doklady), které již zaměstnanec dokončil.

„Logika řešení je dána prioritou zakázek. Každý ze zaměstnanců skladu má frontu práce seřazenou dle daných priorit (datum rezervace, číslo zakázky atd.). V případě, že se objeví zakázka s větší prioritou, dojde k automatickému přeuspořádání dané fronty práce a synchronizaci dat s mobilními terminály zaměstnanců dle umístění položek zakázky. V Informačním systému K2 má uživatel k dispozici speciální formuláře pro odesílání a sledování dokladů, stornování požadavku a změnu priorit, hledání zpracovaných dokladů, sestavy pro tisk čárových kódů, vyhodnocení či statistik a další,“ dodává manažer vývoje, Ing. Karel Indrák.

O společnosti K2 atmitec

Společnost K2 atmitec s.r.o. vznikla v roce 1991 a po dlouholetém působení na trhu informačních technologií patří mezi přední výrobce a dodavatele informačních systémů. Postupem času společnost rozšířila pole své působnosti a nyní se na trhu profiluje jako dodavatel komplexních ICT řešení šitých na míru zákazníka. Společnost zaměstnává špičkové programátory, vysoce kvalitní projektové manažery a konzultanty, kteří profesionálně řídí implementaci do prostředí zákazníka. V současnosti pracuje jen s IS K2 cca 10 000 uživatelů v rozmanitých společnostech v různých zemích světa.

O společnosti ABIS Czech

Společnost ABIS Czech byla založena v roce 2004 a začala nejdříve rozvíjet své aktivity v oblasti ICT infrastruktury a podpůrných služeb. Společnost se dnes zabývá dvěma oblastmi činností. První je činnost v oblasti ICT infrastruktury a podpůrných služeb, čímž je myšleno zajištění celého životního cyklu ICT infrastruktury (návrh, realizace, správa, servis), služby správy systémů a sítí, uživatelské podpoře ad. Druhou činností, které společnost ABIS Czech věnuje pozornost, je Informační systém K2, míněno implementace a servis zákaznických řešení na platformě K2 a dále rozvoj samotného Informačního systému K2 ve spolupráci s výrobcem.