Infor uvádí Infor10 – novou generaci podnikového softwaru

PRAHA – 23. listopadu 2011 – Společnost Infor, přední poskytovatel podnikového softwaru s více než 75 000 zákazníky, ohlásila Infor10, novou generaci podnikového softwaru, vyznačující se větší uživatelskou přívětivostí pro běžné podnikové pracovníky a kompletním portfoliem odvětvově-specifických softwarových aplikací. Její součástí je Infor10 ION Suite, odlehčená middlewarová technologie, jež mění způsob řízení podnikového softwaru. (TZ)

„Naši zákazníci nyní mohou využívat nejlepší aplikace ve své třídě s detailními, předpřipravenými funkcionalitami zaměřenými na vysoce specializovaná odvětví a mikro vertikály. Infor10 nastavuje nové standardy pro práci s podnikovými aplikacemi. Lidé by při práci s podnikovými aplikacemi měli očekávat stejný komfort, jaký mají při používání aplikací, se kterými se setkávají jako uživatelé Twitteru, Facebooku či Googlu. Infor10 a Infor10 ION Suite tento komfort přinášejí,“ řekl Charles Phillips, výkonný ředitel společnosti Infor. „Unikátní kombinace nových vlastností poskytuje našim existujícím zákazníkům příležitost dramaticky zvýšit hodnotu svých investic do aplikací Infor a novým zákazníkům nabízí novou vlnu inovací, kterou od podnikového softwaru vyžadují.“

ION je základem Infor10

Srdcem Infor10 je technologie Infor10 ION Suite. Komponenty ION propojují a integrují aplikace Infor i aplikace třetích stran a ukládají informace v běžném formátu a úložištích. ION umožňuje, aby informace, které proudí mezi aplikacemi, analytickými nástroji a sociálními médii, byly dostupné uživatelům z jejich desktopů, notebooků a mobilních zařízení.

Na rozdíl od konvenčního middlewaru není odlehčená ION technologie umístěna v horní vrstvě nad existujícími aplikacemi, ale integrována přímo v nich. Výsledkem je rychlejší, jednodušší a spolehlivější integrace. „ION pomáhá vytvářet mobilní, sociální a flexibilní organizaci,“ řekl Soma Somasundaram, senior viceprezident pro globální produktový vývoj ve společnosti Infor. „Protože je odlehčená a postavená na otevřených standardech, umožňuje technologie ION instalovat aplikace mnohem rychleji než klasický robustní middleware. Dovoluje zákazníkům zprovoznit nové aplikace rychleji a efektivněji, takže se mohou plně soustředit na své podnikání.“

ION umožňuje novým a existujícím Infor aplikacím a aplikacím od jiných výrobců pracovat jako ucelené řešení, přičemž podporuje tvorbu efektivních workflow a koncových podnikových procesů. Zároveň zvyšuje výkonnost systému a jeho upgradů.

„Říkáme, že ION je „nerozbitná“ architektura, protože během upgradování nerozbíjí funkčnost nejrůznějších aplikačních rozšíření,“ říká Soma Somasundaram. „Většina našich zákazníků nechce řešit technologické problémy. Stačí jim, když jsou jejich IT rychlejší a inovativnější, což jim ION splní.“

Uživatelská přívětivost Infor10

Infor10 Workspace je výkladní skříní Infor10, který je vytvořen tak, aby nabídl maximální komfort a umožnil změnit způsob práce běžným podnikovým uživatelům.

„Uživatelé podnikového softwaru chtějí pracovat stejným způsobem, jakým žijí svůj život,“ řekl Duncan Angove, prezident divize produktů a podpory ve společnosti Infor. „Sledují vše, co se děje ve světě běžných spotřebitelů, kde sociální média, spolupráce a mobilní zařízení kombinované s přitažlivým designem, okamžitě fungujícími aplikacemi a agilní technologií významným způsobem zvyšují rychlost, hodnotu a produktivitu. S Infor10 dodáváme aplikace založené na podobném principu, který začíná od přitažlivého uživatelského rozhraní.“

Infor10 ION Workspace sjednocuje a prezentuje všechny relevantní informace pro každého individuálního uživatele na jeho obrazovce, včetně na rolích postavených workflow, úkolů a upozornění, kontextové obchodní inteligence, řízení událostí, spolupráce prostřednictvím sociální médií, vyhledávacích možností a průběhu obchodních aktivit.

Infor10 doplňuje odvětvové aplikace

ION rovněž umožňuje propojit bohatou funkcionalitu předních ERP řešení a dalších špičkových systémů pro specifická odvětí od společnosti Infor a její přidružené organizace Lawson Software.

Kompletní sada řešení Infor10 je zaměřena na letecký průmysl; automobilový průmysl; chemický průmysl; distribuci, údržbu, pronájem zařízení a další služby; potravinářské a nápojářské odvětví; výrobu; zdravotnictví; high-tech; pohostinství; strojírenství; a veřejný sektor.

„Generický, všeobjímající software vyžaduje časově náročné konfigurace a neoslovuje specifické potřeby různých odvětví,“ řekl Duncan Angove. „Věříme, že rychlost je novým imperativem globální konkurence. Vytváříme funkcionalitu, kterou naši zákazníci potřebují nejen pro úspěšné vyřešení svých obchodních výzev, ale také k eliminaci mnoha zákaznických úprav na jejich systémech, jež vedou k nákladným a riskantním implementacím.“

Infor10 nabízí nový způsob řízení softwaru

Generace Infor10 poskytuje také flexibilní možnosti implementace, včetně platformy Infor10 CloudSite, která umožňuje zvýšit rychlost a pružnost celé organizace.

Zákazníci mohou provozovat celé své řešení na Infor10 CloudSite nebo si ponechat klíčové podnikové systémy u sebe (on-premise) a provozovat jiné aplikace a služby v cloudu. Platforma Infor10 CloudSite se vyznačuje jednotným uživatelským rozhraním a zabezpečením, přičemž umožňuje dvouvrstvé, hybridní implementace.

Ať již zákazníci přistupují k aplikacím prostřednictvím SaaS (cloud) modelu nebo on-premise instalace, získají stejnou funkcionalitu a vzhled aplikací. Jediný rozdíl je ve způsobu, jakým se uživatelé připojují ke klíčovým aplikacím. Zákazníci mohou dokonce přecházet z jednoho modelu do druhého, protože pro všechny typy instalací je používán stejný aplikační kód.

Pro více informací o Infor10 navštivte, prosím, www.infor.com.

O společnosti Infor

Infor je přední poskytovatel podnikového softwaru a služeb, který pomáhá více než 75 000 zákazníků ve 164 zemích zefektivňovat jejich podnikání a řídit obchodní růst. Více informací naleznete na www.infor.com.