Autodesk jako první zpřístupňuje prostřednictvím nové aplikace ForceEffect simulaci na mobilním zařízení iPad

PRAHA, 28. listopadu 2011 – Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, oznámila novou mobilní simulační aplikaci Autodesk ForceEffect pro iPad, která umožňuje konstruktérům rychle a snadno simulovat varianty návrhů ve fázi tvorby konceptu. Aplikace je nyní k dispozici na App Store. Během prvních dní po celosvětovém ohlášení si aplikaci, vzniklou v českém vývojovém centru v Děčíně, stáhlo na tisíce uživatelů z celého světa. (TZ)

Aplikace ForceEffect poskytuje intuitivní prostředí pro kreslení, definování vazeb a simulaci konceptů pomocí diagramů rovnováhy sil, kde pro výběr, přesunutí, otočení nebo změnu měřítka se stačí objektů jednoduše dotknout. Řešení změn v reálném čase poskytuje okamžitou odezvu o chování návrhu a umožňuje uživatelům přejít přímo k věci daného problému – ať již jsou v terénu, v kanceláři, v učebně atp.

Jednoduché pojetí mobilní simulace

ForceEffect řeší analýzu statických systémů pomocí diagramů rovnováhy sil. Uživatelé vytvoří diagramy jednoduše z existujících návrhů obrázků nebo mohou od základu vytvářet nové systémy.

Pomocí statického obrázku znázorněného v měřítku mohou uživatelé snadno vytvářet spoje, podpůrné struktury a zatížení a počítat reakční síly. Snadnou manipulací geometrie pak mohou rychle a efektivně rozvíjet návrh a počítat nové reakční síly pro optimalizaci návrhu. Na rozdíl od tradičního řešení rovnic pomocí papíru, tužky a kalkulačky pro kalkulaci více variant návrhu provádí Autodesk ForceEffect všechny simulace a konstrukční výpočty v iPadu.

Autodesk ForceEffect generuje detailní výstupy, které lze tisknout, poslat e-mailem nebo zobrazit v jakémkoli webovém prohlížeči. Po exportu lze navíc snadno pokračovat v práci v jakékoli CAD aplikaci.

„Autodesk ForceEffect představuje mobilní aplikaci pro simulaci konceptu, která konstruktérům pomáhá řešit jádro daného problému,“ řekl Robert „Buzz“ Kross, senior viceprezident Manufacturing Industry Group ve společnosti Autodesk. „Tato uživatelsky přívětivá aplikace významně pomůže konstruktérům, studentům i technickým nadšencům v okamžiku, kdy potřebují rychle a snadno posuzovat své návrhy již v prvotní fázi návrhového procesu.“

Ceny a dostupnost

Aplikace Autodesk ForceEffect je zdarma* k dispozici prostřednictvím App Store přímo na iPadu a iTunes App Store. K dispozici je rovněž video na YouTube kanálu společnosti Autodesk.

O společnosti Autodesk

Autodesk, Inc. je světový lídr v oblasti 3D návrhového, technického a animačního softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Software od Autodesku pro návrh, vizualizaci a simulaci svých nápadů využívají zákazníci z odvětví strojírenství a výroby, architektury, stavebnictví, médií a zábavy – včetně 15 posledních vítězů filmových Oscarů (Academy Award) za nejlepší vizuální efekty. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 nabízí Autodesk nejširší portfolio moderních softwarových aplikací pro globální trh. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webu www.autodesk.cz.