Autodesk představuje chystané 3D, GPS a tiskové funkce aplikace AutoCAD WS

PRAHA, 21. prosince 2011 – Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, oznámila nové funkce, které nabídne nová verze bezplatné* webové a mobilní aplikace AutoCAD WS. Aplikace umožňuje zobrazovat, upravovat a sdílet projekty z aplikace AutoCAD na počítačích, webu i na mobilních zařízeních. (TZ)

Uživatelé aplikace AutoCAD WS nově získají přístup k 3D interaktivním funkcím včetně možnosti pracovat na mobilních zařízeních s 3D výkresy. AutoCAD WS bude podporovat GPS, čímž umožní sdílení a ukládání informací o geografické poloze v návrhových projektech. Nabídne též novou funkci Plot-to-Print pro okamžitý vzdálený tisk na jakékoli tiskárně s technologií HP ePrint včetně modelů řady DesignJet. Aplikace AutoCAD WS, s více než třemi milióny stažených kopií, podporuje lepší spolupráci mezi architekty, návrháři, konstruktéry i profesionály, kteří sami CAD nepoužívají.

„Naším dlouhodobým cílem v souvislosti s aplikací AutoCAD WS je podporovat spolupráci na návrzích bez ohledu na to, kde návrháři zrovna pracují,“ řekla Amy Bunszel, viceprezidentka pro produkty AutoCAD ve společnosti Autodesk. „V chystané nové verzi nabídneme vysoce žádané funkce, které zvýší hodnotu aplikace a přispějí k lepším postupům při práci s návrhy.“

Pomocí aplikace AutoCAD WS lze prakticky kdekoli zobrazovat, upravovat a sdílet výkresy mezi návrhářskými týmy a účastníky projektů. Nová verze rozšiřuje funkčnost aplikace AutoCAD WS v následujících směrech:

  • 3D interaktivní funkce – Interaktivní 3D režim umožní uživatelům zobrazovat a sdílet 3D výkresy pomocí aplikace AutoCAD WS na mobilních zařízeních.
  • Integrace GPS – Podpora přijímačů GPS ve většině mobilních zařízení umožní uživatelům zlepšit orientaci ve výkresech včetně možnosti přímo v terénu sdílet a ukládat komentáře ke geografickým polohám ve výkresu.
  • Plot to Print pomocí služby HP ePrint & Share – Po registraci bezplatné online služby HP ePrint & Share budou moci uživatelé aplikace AutoCAD WS snadno tisknout návrhy na jakékoli tiskárně HP DesignJet připojené k internetu z aplikace AutoCAD WS. Budou tak mít plnou kontrolou nad styly plotování, velikostí papíru, rozvržením a dalšími aspekty.

„Profesionální návrháři se neustále pohybují mezi kanceláří, lokalitou realizace zakázky a kancelářemi partnerů a klientů,“ řekl Santiago Morera, viceprezident a ředitel velkoformátového tisku ve společnosti HP. „Nová funkčnost cloudového tisku z aplikace AutoCAD WS prostřednictvím online služby HP sprint & Share poskytne uživatelům ucelené řešení dokumentace a sdílení jejich návrhů v papírové podobě, ať se právě nacházejí kdekoli. A to pro jejich práci představuje nesmírně důležitý aspekt.“

O společnosti Autodesk

Autodesk, Inc. je světový lídr v oblasti 3D návrhového, technického a animačního softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Software od Autodesku pro návrh, vizualizaci a simulaci svých nápadů využívají zákazníci z odvětví strojírenství a výroby, architektury, stavebnictví, médií a zábavy – včetně 15 posledních vítězů filmových Oscarů (Academy Award) za nejlepší vizuální efekty. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 nabízí Autodesk nejširší portfolio moderních softwarových aplikací pro globální trh. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webu www.autodesk.cz.