RWE Transgas zvolil zabezpečené datové připojení od Dial Telecomu

Praha, 4. ledna 2012 – Dial Telecom, a.s., přední český poskytovatel telekomunikačních služeb, zvítězil ve výběrovém řízení na zajištění páteřního připojení a připojení podzemních zásobníků plynu pro členy skupiny RWE v rámci České republiky. Dial Telecom tak bude zajišťovat zabezpečené a nezávislé datové připojení pro skupinu RWE pro následujících pět let. Veškeré požadované služby jsou nyní již plně zprovozněny.  (TZ)

Výběrové řízení vypsala v polovině roku 2011 RWE Transgas, a.s., pro RWE Interní služby, s.r.o., a pro požadované technické řešení si nakonec vybral jako dlouhodobého partnera společnost Dial Telecom, a.s., a to se závazkem na pět let. Dial Telecom tak bude až do roku 2016 zajišťovat páteřní připojení a připojení podzemních zásobníků plynu pro členy skupiny RWE v rámci České republiky.

Technické řešení

Zadavatel výběrového řízení požadoval vytvořit topologicky nezávislou páteřní síť tvořenou z 1 Gbps Lambd (vlnových délek) v kruhovém průběhu se striktně nezávislým připojením, a to až na úrovni fyzické vrstvy. Dále ve stručnosti zadavatel požadoval k výše uvedené páteřní síti připojit také šest lokalit s podzemními zásobníky plynu.

RWE uspoří na nákladech desítky procent

„Zvítězili jsme díky nejlepší ceně a garancí kvality služeb. Je škoda, že obecně také státní sféra, například prostřednictvím zrušeného projektu KIVS neusiluje o něco podobného. Na rozdíl od státní sféry ušetří skupina RWE tímto tendrem spoustu prostředků, peněz, a to vše při garanci vyšší kvality,“ řekl Tomáš Strašák, obchodní ředitel a člen představenstva Dial Telecom, a.s.

Podmínky poskytování datových služeb v komerční sféře se dnes velmi liší od podmínek, za kterých nakupuje státní sféra. Podle Tomáše Strašáka by stát ušetřil více než 50 % ceny, kdyby stát nakupoval dle současných tržních principů, k čemuž mu mělo již vloni přispět správné vypsání a především řízení tendru KIVS (Komunikační infrastruktura veřejné správy).

„Rozdíl mezi státní a soukromou sférou je, že státní sféře o úspory nejde. Výjimkou je Český statisticky úřad, který se odpojil od principu KIVS a díky tomu zrealizoval úspory odhadované ve výši 80 %,“ dodal Tomáš Strašák, obchodní ředitel a člen představenstva Dial Telecom, a.s.

Více informací Vám poskytneme na stránkách http://www.dialtelecom.cz

O firmě Dial Telecom, a.s. (Česká republika)

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti Dial Telecom činí v současnosti 4 600 kilometrů v rámci České republiky a 185 km kabelových tras s přibližně 12 000 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze. Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Dial Telecom, a. s., je držitelem certifikátů ISO 9001:2009 se zaměřením na management jakosti, ISO 14001:2005 pro kvalitu environmentálního managementu a ISO 27001:2006 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem. Více informací získáte na webových stránkách http://www.dialtelecom.cz.