Panasonic na CES 2012: 3D dominuje produktové nabídce i olympijským hrám

Praha, 10. ledna 2012 – I v letošní nové produktové linii společnosti Panasonic dominuje 3D technologie. Přívlastek 3D nese 16 ze 17 nových modelů plazmových televizorů, pět ze čtrnácti LED / LCD televizorů a stejně tak pět ze šesti Blu-ray přehrávačů. Jako novinku Panasonic uvádí na trh dva větší – 47 a 55 palcové LED panely. Všechny novinky byly představeny na právě probíhajícím světovém veletrhu elektroniky CES 2012 v Las Vegas. (TZ)

Panasonic zaznamenal během uplynulého období výrazný posun jak v oblasti 3D profesionálních řešení, tak i spotřební elektroniky pro běžné uživatele. Důkazem je i první plně 3D integrovaná profesionální videokamera AG-3DA1, která nahrává trojrozměrný záznam přímo na SD kartu a byla použita i na palubě raketoplánu NASA během jeho poslední mise v červenci 2011. Touto kamerou se běžně nahrávají sportovní přenosy a jiné trojrozměrné TV programy. S mimořádně pozitivním ohlasem se setkalo i uvedení prvního Full HD 3D projektoru pro domácí kino PT-AE7000U a také 3D HD videokonferenčního systému. V uplynulém roce vzniklo v centru pro mastering a authoring Blu-ray disků s nejnovějšími 3D filmy – Panasonic Hollywood Laboratory – také Centrum pro 3D inovace, které má za úkol vývoj nových technologií a aplikací pro 3D produkci. V portfoliu spotřební elektroniky přibyly nové kamery a digitální fotoaparáty LUMIX, s nimiž si může 3D záznam udělat a následně ho přehrát na 3D televizoru VIERA i běžný uživatel.

Nejen sportovní, ale zároveň i “3D událostí roku” budou Letní olympijské hry
v Londýně, které budou moci diváci poprvé v historii sledovat ve vysokém rozlišení (HD) a ve 3D. Přenos 3D záznamů zajistí společnost Panasonic jako oficiální partner olympijských her, přičemž 3D vysílání s 24 hodinovým posunem bude pokrývat zahajovací i závěrečný ceremoniál a více než 200 hodin záznamů z různých sportů, včetně gymnastiky, potápění a plavání. Všechny záznamy budou natáčeny profesionálními 3D kamerami Panasonic.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým leaderem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, obchodních a průmyslových aplikací. Společnost sídlící v japonské Ósace vykázala za finanční rok končící 31. březnem 2011 čisté konsolidované tržby ve výši 8 690 miliard japonských jenů (zhruba 79 miliard euro). Akcie společnosti jsou obchodovány na burzách v Tokiu, Ósace, Nagoji a New Yorku (NYSE: PC). Více informací o společnosti a značce Panasonic najdete na internetových stránkách http://panasonic.net.