Společnost Bigpoint vylepšila díky HP své online hry pro více než 200 milionů uživatelů

Praha, 23. ledna 2012 – Společnost HP oznámila, že Bigpoint GmbH, vývojář počítačových her a přední světový provozovatel herních serverů, vybral a nasadil řešení divize HP Networking, aby zajistil lepší výkon své IT infrastruktury a splnění potřeb generovaných rychle rostoucím objemem mezinárodního obchodu. (TZ)

Společnost Bigpoint se sídlem v Hamburku a pobočkami v Berlíně, San Francisco, São Paulo (Brazílie) a Sliemě (Malta), nabízí více než 70 online her – od jednodušších až po velmi rozsáhlé pro více hráčů. Žádné herní tituly přitom nevyžadují stažení či instalaci z CD/DVD médií – všechny jsou přístupné zdarma online, kdekoli v dosahu internetu.

Celosvětová distribuční síť Bigpointu aktuálně zahrnuje více než 1 000 mediálních partnerů a nabízí lokalizaci do 25 jazyků. Počet registrovaných uživatelů již v červnu 2011 překročil hranici 200 milionů; přitom ze 100 milionů uživatelů se zdvojnásobil za méně než 18 měsíců.

Herní fanoušci jsou jednou z nejnáročnějších skupin uživatelů IT technologií z hlediska výkonu. Aby zajistil podmínky k maximální spokojenosti zákazníků a dalšímu růstu obchodních úspěchů, rozhodl se Bigpoint pro optimalizaci kabelové i bezdrátové síťové infrastruktury prostřednictvím řešení HP. Nová síťová infrastruktura je postavena na dvou redundantních páteřních přepínačích HP 8212zl propojených s pokročilými inteligentními přepínači HP 5406zl, které efektivně zajišťují robustní síťové služby i na „okrajích“ sítě.

Tato síťová infrastruktura HP nabízí vysokou dostupnost, díky níž mohou všechny provozované systémy pracovat plynule a se zvýšenou účinností. Řešení HP dodané společnosti Bigpoint je maximálně flexibilní a dostatečně silné, aby pokrylo výkyvy v množství i typech činností rostoucí zákaznické základny Bigpointu.

Pro zlepšení připojení k síti v rámci interní infrastruktury dodalo HP společnosti Bigpoint také dva bezdrátové kontrolery HP MSM765 a 54 bezdrátových přístupových bodů HP MSM460 zajišťujících bezproblémovou síťovou komunikaci v celé hamburské centrále. Zaměstnanci tak mají k dispozici nejlepší možné podmínky pro mobilní přístup a efektivnější práci.

Další informace o produktech a řešeních divize HP Networking lze najít na webu www.hp.com/go/networking.

Divize HP Networking vyvíjí a dodává klíčová řešení z oblasti HP konvergované infrastruktury, která umožňuje naplnění strategie Instant-On Enterprise. Její implementace umožňuje firmám a vládním organizacím ve světě nepřetržité konektivity využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

O společnosti HP

HP vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa, které zahrnuje špičkové produkty z oblasti tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služeb a IT infrastruktury, je pečlivě vyvíjeno pro řešení problémů zákazníků. Více informací o společnosti HP (NYSE: HPQ) je k dispozici na webu www.hp.cz.

Tagged