Infortrend: vize pro trh s úložnými zařízeními v roce 2012

Praha, Česká republika, 7. února 2012 – Infortrend® (Public TPE: 2495) dnes představil svoji vizi pro rok 2012. Za nejdůležitější trend označil efektivitu datových úložišť a jejich připravenost pro nasazení v cloudových aplikacích. Poukázal také na zavedení vylepšených hardwarových platforem pro posílení svých produktových řad. (TZ)

Na trhu je patrný rostoucí důraz na efektivitu. Organizace od svých systémů požadují vyšší využitelnost, trvanlivost a flexibilitu. Zejména v současné ekonomické situaci je vyšší efektivita považována organizacemi za důležitý nástroj pro zvýšení návratnosti investic do úložných řešení a uspokojení požadavků na IT hospodárným způsobem. Příkladem funkcí, které zvyšují efektivitu a jsou k dispozici u řešení Infortrend, jsou deduplikace dat a automatické vrstvení úložišť (tiering). Tyto a další funkce budou hrát důležitou roli při zvyšování efektivity ukládání dat a udržení kroku s požadavky zákazníků.

Navíc se na trhu stále více prosazuje cloud computing. Aby bylo úložné řešení vhodné pro cloudové služby, musí splňovat mnoho požadavků, například na flexibilitu, centralizovanou správu, konkurenceschopnou cenu a minimální dopad na provoz datových center. Díky rozmanité konektivitě, konstrukci a možnostem škálování a také snadno použitelnému ovládacímu softwaru, atraktivním cenovým podmínkám a úložištím s vysokou hustotou disků mají řešení Infortrend ideální parametry pro splnění těchto požadavků a jsou připravena na další vlnu zavádění cloudových aplikací.

Pro uspokojení rostoucích nároků na výkon jsou v roce 2012 do produktových řad Infortrend ESVA a EonStor DS zaváděny nové vylepšené hardwarové platformy. Řešení EonStor DS G7, která byla před nedávnem představena, nabízí datovou propustnost až 5 500 MB/s pro čtení a až 3 000 MB/s pro zápis a podporují až 700 000 operací čtení za sekundu. Tato řešení jsou nyní dostupná v konfiguracích pro Fibre Channel, bude však přidána také SAS hostitelská konektivita.

ESVA, středně výkonná produktová řada Infortrend, bude v roce 2012 také doplněna novými hardwarovými platformami, které pozvednou výkon na ještě vyšší úroveň. První dodávky nových modelů by měly přijít na trh v polovině roku 2012.

Rodina NAS produktů Infortrend EonNAS bude nadále rozvíjena podle požadavků tržních segmentů pro malé/domácí kanceláře (SOHO) a malé/střední firmy (SMB). Nedávno uvedené řady EonNAS Pro a EonNAS 1000 vycházejí vstříc všem potřebám uživatelů z řad SOHO a SMB. Nabízejí snadno použitelná řešení, která lze instalovat samostatně nebo do racku. Optimalizují sdílení souborů, používání IP SAN aplikací i zálohování dat. Inovativní sada funkcí těchto zařízení přináší na trh základních řešení funkce, které byly dosud dostupné jen u výkonnějších firemních úložišť, například deduplikaci dat nebo souborový systém ZFS pro zajištění end-to-end integrity dat.

Řada EonNAS 3000 přinese další možnosti konektivity, zahrnující 10GbE a 8Gb/s optické připojení, a větší škálovatelnost, aby se firmy všech velikostí mohly flexibilně a snadno vypořádat s nárůstem svých aktiv. Kromě toho budou v roce 2012 představeny nové modely pro řadu EonNAS 5000, určené pro středně náročné aplikace, které nahradí dosavadní systém EonNAS 5100N. Řada EonNAS 5000 bude o úroveň výše než EonNAS 3000 a nabídne vysokou dostupnost (HA) a ještě větší škálovatelnost.

Thomas Kao, ředitel pro plánování produktů ve společnosti Infortrend, řekl: „V roce 2012 budeme čelit novým výzvám na trhu datových úložišť pomocí kombinace vylepšení funkčnosti, zaměřeného zejména na efektivitu a cloud, a upgradů hardwarových platforem, které nabídnou zákazníkovi dostatečný výkon pro zvládání neustále rostoucích nároků na infrastruktury jejich datových center. Zavedením všestranného přístupu k vývoji produktů usilujeme o zajištění maximální spokojenosti zákazníků, což je naší nejvyšší prioritou.“

Další informace o produktech společnosti Infortrend můžete najít na www.infortrend.com.

O společnosti Infortrend

Infortrend Corporation (Public TPE:2495), založená v roce 1993, je předním dodavatelem vysoce výkonných síťových řešení pro ukládání dat, zaměřených na kvalitu, spolehlivost, flexibilitu a užitnou hodnotu. Ukládací řešení Infortrend, která vycházejí z rozsáhlých technologických zkušeností a systémových znalostí, jsou široce využívána mnoha uživateli
v různých náročných aplikacích v komerčním a průmyslovém sektoru. Hlavními značkami jsou produktové rodiny ESVA, EonStor DS, EonStor a EonNAS. Více informací najdete
na www.infortrend.com.