Společnost SES podepsala smlouvu s firmou ATM System

Praha, 13. 2. 2012 – Společnost SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG) podepsala smlouvu s firmou ATM System, která je členem skupiny ATM S.A., největšího nezávislého producenta filmů a televizních pořadů v Polsku. Smlouva se týká občasného pronájmu satelitního spojení přes družici ASTRA 3B na orbitální pozici 23,5° východně. (TZ)

Firma ATM System zajišťuje kompletní technické služby pro skupinu ATM Grupa S.A. Firma bude využívat nové satelitní kapacity pronajaté společností SES k přenosům televizní produkce z akcí, které realizuje.

Marcin Ornass-Kubacki, viceprezident a regionální ředitel divize ASTRA pro střední a východní Evropu, prohlásil: „Podpis smlouvy s firmou ATM System, která je největším nezávislým televizním producentem na polském trhu, nás velmi potěšil. Skutečnost, že si naši nabídku vybrala firma produkující televizní pořady, které si objednávají největší polští provozovatelé televizního vysílání, je nejlepším důkazem uznání vysoké kvality našich služeb.“

Robert Wolter, viceprezident představenstva firmy ATM System Sp. z o.o., dodal: „Pro firmu ATM System je podpis smlouvy o občasném pronájmu satelitního spojení přes družici ASTRA 3B dalším krokem v zavádění nových služeb na polský trh. Smlouva uzavřená se společností SES nám umožní poskytovat komplexnější služby a současně nabídnout našim zákazníkům širší rozsah těchto služeb.  V blízké budoucnosti dokončíme budování další jednotky HD 3D pro vysílání v terénu. Jedná se o první jednotku tohoto typu v Evropě, která je vybavena nejnovějšími kamerami SONY. Smlouva se společností SES nám umožní odesílat námi vytvářený signál přes satelit. Doposud jsme se zabývali produkcí televizního vysílání, od nynějška však budeme schopni prostřednictvím družice ASTRA 3B dodávat námi vytvořené vysílání přímo k zákazníkovi. Naše služby byly vždy výhodné, od dnešního dne však budou ještě přitažlivější.“

O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje 49 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě.

SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb.

Skupina SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na: www.ses.com

O firmě ATM System

Firma zajišťuje kompletní technické služby pro členy skupiny ATM Grupa S.A. a jiné národní i mezinárodní firmy, producenty a provozovatele vysílání ve filmovém a televizním odvětví. Firma nabízí profesionální služby televizní produkce a technické zajištění akcí.

Technické zázemí firmy tvoří: moderní televizní studia s kompletní infrastrukturou, filmové kamery Arri Alexa Plus a kamery ve standardu HD a SD, scénická a filmová osvětlovací technika, zvuková technika, pojezdy pro kamery, kamerové jeřáby s 3D hlavou, nelineární střižna pracující se systémy AVID, poprodukční zvukové systémy, systémy typu MOTION CAPTURE pro počítačovou animaci, vybavení pro montáž scén, 3 digitální kamerové vozy a kompletní logistická a přepravní infrastruktura. Údržbu veškerého vybavení zajišťuje vlastní specializovaný a autorizovaný servis.