Allegro Group dokončilo převzetí Heureky, ta má nové představenstvo a dozorčí radu

Jmenováním nového představenstva a dozorčí rady byl formálně završen půl roku trvající proces začleňování Heureky do struktury Allegro Group. Výkonným ředitelem Heureky zůstává Tomáš Hodboď, který byl odpovědný i za proces začleňování do struktury Allegro Group.  (TZ)
Během loňského roku došlo postupně k prodeji zbytku akcií společnosti Miton Media, která provozuje srovnávač cen Heureka, ve prospěch společnosti MIH Allegro B. V. „Heureka je služba s velkou přidanou hodnotou a nadějnou perspektivou, navíc má za sebou skvělý příběh,“ říká Jakub Havrlant, CEO Allegro Group CZ, a doplňuje: „I proto Heureka bude patřit mezi klíčové služby naší skupiny.“

V minulém roce také došlo k postupnému střídání na pozici provozního ředitele, kdy Tomáš Hodboď nahradil Michala Jiráka. Tomáš Hodboď byl odpovědný za začlenění Heureky do struktury Allegro Group. „Heureka je jednou z nejrychleji rostoucích společností, kterou jsme kdy vytvořili. Jsem rád, že se nám podařilo zároveň zformovat samostatný tým, který dokáže pod vedením Tomáše zajistit další růst v Čechách i na Slovensku. S klidným svědomím mohu Heureku plně svěřit do jejich rukou,“ říká Michal Jirák ze společnosti Miton CZ.

Pro zaměstnance Miton Media ani partnery se tímto krokem nic nemění.

Všechny změny se týkají pouze společnosti MITON MEDIA, a.s. (výhradně provozující Heureku), nikoliv společnosti Miton CZ, s.r.o. nebo dalších entit pod značkou Miton.

Spolupráce Allegra a Mitonu tímto krokem nekončí. Společně rozvíjejí Hotel.cz, do kterého Allegro vstoupilo v roce 2009. Obě skupiny také společně prodávají své reklamní plochy přes AdMarket, který Allegro odkoupilo od Miton CZ v minulém roce.

O Heurece:
Heureka byla spuštěna v říjnu roku 2007 pod hlavičkou Mitonu jako zcela nový přístup k efektivnímu on-line nakupování.  O rok později expandovala na Slovensko a do konce roku 2011 se stala jednou z nejvýznamnějších e-commerce služeb na českém a slovenském internetu.

O Mitonu:
Miton je česká firma, která vytváří a podporuje inovativní internetové společnosti již od roku 2000. Stojí za službami jako Heureka, ChytryHonza, Hotel.cz, Pixmac, Stahuj.cz, Stable.cz, AdMarket nebo Slevomat Group (nyní v 7 zemích Evropy). Další služby vytváří především v oblasti tzv. “consumer internet” a zaměřuje se na region střední a východní Evropy.

O Allegro Group.cz:
Allegro Group Česká republika a Slovensko vznikla v roce 2011 jako holdingová struktura polské Allegro Group a soustředí se na market place platformy. Díky nim mohou uživatelé na internetu současně prodávat i nakupovat na jednom místě.

Allegro Group je mezinárodní internetovou společností, která patří do skupiny globální technologické korporace Naspers. Aktivity Naspers, v současnosti jedné z největších technologických firem na světě, sahají od Facebooku k čínskému gigantu Tencent.

Mezi značky provozované nebo spoluvlastněné holdingem Allegro Group CZ jsou například Aukro.cz, Aukro.sk, AukroCity.cz, SpěcháTo.cz, TetaBerta.sk, otomoto.cz, Heureka.cz, Heureka.sk, Hotel.cz, Spa.cz, Bezrealitky.cz, iDeveloper.cz, Wikireality.cz, Bezvadovca.cz, Previo.cz, Hotely24.sk, Turistik.cz a Hory.cz.