Ericsson dodá firmě NBC Olympics systémy k produkci a distribuci videa her v Londýně

Ericsson (burza NASDAQ:ERIC) dodá firmě NBC Olympics (divize firmy NBC Sports Group) řadu řešení a podpůrných služeb ke zpracování videa v rámci televizních přenosů letních olympijských her v Londýně. Tuto informaci oznámili David Mazza, první viceprezident technického oddělení firmy NBC Olympics, a Staffan Pehrson, viceprezident a ředitel oddělení televizních technologií Ericssonu. (TZ)

Řešení od Ericssonu pomůže firmě NBC Olympics dodávat multimediální obsah ve vysokém rozlišení produkčními i distribučními kanály, a zajistit tak milionům diváků v USA co nevyšší kvalitu obrazu z olympijských soutěží. Ericsson poskytne řadu produktů, mezi něž patří kódovače MPEG-4 AVC, profesionální přijímače, multiplexy a satelitní modulátory, ale také tým technické podpory v Londýně i New Yorku. Tito technici pomohou nainstalovat a provozovat zmíněná zařízení či systém a řešit případné problémy, aby se při přenosech neztratily žádné úžasné sportovní momenty.

„Olympijské hry jsou největší sportovní událostí na světě, a proto diváci očekávají vysílání v nejvyšší kvalitě,“ prohlásil Staffan Pehrson. „Na události vysílané v přímém přenosu, mezi které patří i tyto hry, máme pak vzpomínky právě díky jejich televiznímu zpracování. Jsem si jist, že tým působící ve firmě NBC Olympics letošní léto opět zvedne laťku o něco výš. Považujeme za čest, že můžeme dodat řešení, která firmě NBC Olympcis umožní přiblížit sportovní klání divákům v USA a zajistit jim nejlepší místo v hledišti u nich doma.“

David Mazza dodává: „Jelikož se atleti pohybují velmi rychle, patří televizní vysílání sportovních soutěží k nejnáročnějšímu obsahu z hlediska jeho komprese a přenosu. Protože olympijské hry budou sledovat miliony diváků v USA, je nezbytné, abychom zajistili co nejlepší kvalitu obrazu. Na základě naší dlouholeté spolupráce s Ericssonem jsme si jisti, že jeho technologie plně uspokojí naše potřeby, od zahajovacího ceremoniálu až po závěrečné soutěže.“

Ericsson, který je vůdčí firmou v oblasti získávání, výměny a distribuce lineárního obsahu, si uvědomuje obtíže spojené se zajištěním pokrytí sportovních soutěží v přímém přenosu pro velký počet televizních diváků. Kromě bezkonkurenčních řešení komprese videa mají kvalifikovaní technici Ericssonu mnohaleté zkušenosti se zajišťováním precizní podpory na místě. Technici Ericssonu byli přítomni u všech významnějších letních i zimních olympijských her, např. v Salt Lake City, Turíně, Aténách, Vancouveru a Pekingu.

Firma NBC Olympics využila řešení kódování od Ericssonu na zimních olympijských hrách ve Vancouveru v roce 2010, na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008 a na zimních olympijských hrách v italském Turíně v roce 2006.

O firmě NBC Olympics:

NBC Olympics je divizí firmy NBC Sports Group, která je odpovědná za produkci, program a propagaci vysílání z olympijských her na kanálech firmy NBCUniversal. Tato firma je známa svými dosud nepřekonanými přenosy z dřívějších olympijských her, prvotřídní produkcí a schopností zajistit nejvyšší sledovanost v historii televizního vysílání v USA.

Ve Spojených státech amerických jsou kanály firmy NBCUniversal synonymem pro olympijské hry – tato firma zajišťuje televizní produkci z letních olympijských her již od roku 1988, kdy se konaly v Soulu, a zimních olympijských her od roku 2002, kdy se konaly v Salt Lake City. V roce 2001 firma NBCUniversal získala v USA mediální práva ke všem platformám, které budou použity na zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014, na letních olympijských hrách v Riu v roce 2016, na zimních olympijských hrách v Pchjongčhangu v roce 2018 a na letních olympijských hrách v roce 2020. Po ukončení olympijských her v roce 2020 bude mít firma NBCUniversal za sebou odvysílání celkem 17 olympijských her, z toho 11 olympijských her v řadě, což bude největší počet, jaký kdy americká mediální firma odvysílala v obou kategoriích.

Kódovače a transkodéry vysílání od Ericssonu
Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room
Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě.

Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se

v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2011 činily tržby naší společnosti 226,9 miliard švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress