HTC zná vítěze 1. ročníku grantové soutěže pro studenty ČVUT

Praha, 13. dubna 2012 – Společnost HTC vyhlásila ve své pražské značkové prodejně výsledky prvního ročníku grantové soutěže pro studenty ČVUT. Absolutním vítězem se stal student Daniel Princ s aplikací Kapesní lupy pro osoby s poruchou zraku, za kterou získal tablet HTC a finanční odměnu 10 000 Kč pro další vývoj. (TZ)

Cílem studentského grantu byl vývoj volně dostupných a praktických aplikací pro operační systém Android pro nevidomé a jinak hendikepované spoluobčany, které ulehčí běžné denní úkony s pomocí mobilního zařízení. Grantovou soutěž pro studenty ČVUT vyhlásila společnost HTC v září minulého roku.

„V HTC rádi podporujeme dobrou věc, proto mám obrovskou radost z přínosu aplikací, které z naší spolupráce s ČVUT vzešly, i ze zápalu jednotlivých studentů,“ říká Kateřina Adamová, marketingová manažerka ze zastoupení společnosti HTC. „Po úspěchu prvního ročníku začínáme plánovat druhý ročník, do kterého bychom rádi zapojili širší spektrum studentů i z dalších kateder ČVUT,“ dodává.

Porota složená ze zástupců společnosti HTC a Katedry počítačové grafiky a Interakce při ČVUT ocenila pět nejlepších a nejpropracovanějších projektů s reálným přínosem pro společnost z celkových šestnácti přihlášených. První místo obsadil student Daniel Princ s aplikací Kapesní lupa. „Aplikace pro operační systém Android umožňuje v reálném čase pomocí fotoaparátu v telefonu měnit kontrast sledovaného okolí, barevné spektrum a samozřejmě plnit původní účel lupy – přibližovat a ostřit. Aplikaci ocení zejména lidé s nejrůznějšími zrakovými postiženími,“ komentuje důvody svého úspěchu student Daniel Princ. Další místa obsadily aplikace „Čtečka a Braillovo písmo“ pro trénink hmatového písma a „FM rádio“ pro nevidomé.

ČVUT i HTC plánují v úspěšné spolupráci pokračovat s dalším ročníkem. Ten odstartuje opět v září letošního roku. O konkrétních podmínkách spolupráce a tématu, který budou studenti se svými aplikacemi řešit, bude společnost informovat.

Fotografie ze slavnostního vyhlášení na pražské značkové prodejně jsou k dispozici na http://press.amic.cz/HTC/.

O společnosti HTC

HTC Corp. (HTC) patří mezi firmy s nejrychlejším tempem růstu na mobilním trhu. HTC staví lidi do centra pozornosti a práci s telefonem dělá jednodušší a přirozenější. Akcie společnosti jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů pod značkou 2498.

Další informace o společnosti HTC najdete na webových stránkách www.htc.com a www.htc.cz.