SmartMania.cz spouští oficiální katalog českých Windows Phone aplikací

Praha, 14. května 2012: SmartMania.cz spouští oficiální katalog českých Windows Phone aplikací, který uživatelům nabízí přístup do databáze čítající přes 400 položek a vývojářům poskytuje možnost bezplatné propagace. (TZ)

„V České republice se objevuje stále více vývojářů, kteří aktivně vytvářejí aplikace pro operační systém Windows Phone. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli vytvořit přehledný katalog ryze českých aplikací, ve kterém uživatelé najdou tipy na zajímavé programy a hry, které si do svých chytrých telefonů mohou nainstalovat,“ říká Jiří Hrma, šéfredaktor serveru SmartMania.cz.

Jednotlivé položky v katalogu je možné filtrovat podle několika parametrů. Kromě základního výpisu her a programů lze zobrazit pouze placené nebo bezplatné aplikace. Užitečný je žebříček nejlépe hodnocených aplikací, který uživatelům pomůže s výběrem kvalitního softwarového vybavení. Návštěvníci si mezi sebou jednotlivé aplikace mohou doporučovat a prostřednictvím sociálních sítí dále sdílet.

„Společnost Nokia dlouhodobě podporuje české a slovenské vývojáře a jsme rádi, že rychle narůstá počet lokálních aplikací pro platformu Windows Phone. Díky katalogu českých aplikací pro Windows Phone mohou mít uživatelé telefonů Nokia Lumia přehled o lokálních aplikacích na jednom místě,“ říká Igor Šmerda, který je ve společnosti Nokia zodpovědný za podporu vývojářů.

Vývojářům nabízí katalog možnost vytvoření profilové stránky, na které se kromě seznamu vlastních aplikací zobrazí také základní popisek, profilová fotografie a odkaz na vlastní webové stránky. Vývojář tak získává možnost nabídnout uživatelům platformy Windows Phone přehledný seznam svých aplikací.

Každý den do katalogu přibývají nové položky, které uživatelé mohou sledovat nejen prostřednictvím RSS kanálu, ale také skrze speciální panel na webu SmartMania.cz. Do budoucna je plánováno vytvoření mobilní aplikace, která zájemcům umožní procházet databázi přímo z chytrého telefonu s operačním systémem Windows Phone.
Katalog je dostupný na adrese http://smartmania.cz/windows-phone-katalog

O serveru SmartMania.cz

Internetový server SmartMania.cz byl založen v červnu roku 2005. Svým obsahem se zaměřuje na uživatele chytrých zařízení (telefony, smartphony, tablety), kterým přináší čerstvé informace, novinky, recenze a další zajímavé postřehy z tohoto odvětví. Součástí webu je rozsáhlé diskuzní fórum, kde si uživatelé vyměňují své zkušenosti, galerie fotografií, databáze aplikací, které jsou dočasně zdarma nebo ve slevě, a nově také oficiální katalog českých Windows Phone aplikací.