Epicor nabídne své podnikové aplikace i přes cloud Windows Azure

Praha, 16. května 2012 – Společnost Epicor Software Corporation, přední dodavatel softwarových řešení pro řízení podnikových procesů v organizacích ze sektoru výroby, distribuce, prodeje a služeb, oznámila uzavření strategické aliance se společností Microsoft. (TZ)

Epicor na základě této spolupráce použije platformu Windows Azure a následující verzi svého ERP řešení nabídne i ve variantě on-demand (řešení poskytované formou služby). Platforem Windows Azure a SQL Azure bude využívat i architektura Epicor ICE Business.
Společnosti Epicor a Microsoft sdílejí v oblasti cloud computingu a tvorby podnikových aplikací obdobnou vizi. Firemní aplikace by podle tohoto přístupu měly být poskytovány tak, aby lidem umožnily pracovat dle jejich vlastních požadavků – pokud možno kdykoliv, odkudkoliv a s pomocí libovolného zařízení. Otevřená a flexibilní cloudová platforma Windows Azure umožňuje rychlý vývoj, nasazení i řízení aplikací napříč globální sítí datových center společnosti Microsoft. Použít lze přitom prakticky libovolný programový jazyk, nástroj i rozhraní (framework).

Insights 2012, třetí hlavní verze architektury Epicor ICE, nabídne pomocí architektury Windows Azure formou služby platformu i infrastrukturu (platform as a service – PAAS, infrastructure as a service – IAAS). Přizpůsobitelná servisně orientovaná architektura (SOA) Epicor ICE umožní přístup k širokému portfoliu obchodních aplikací společnosti Epicor pro zákazníky z oblasti výroby, distribuce i služeb.

Uvedení první verze ERP Epicor v roce 2008 znamenalo přelomovou událost a stalo se ukázkou podnikových řešení příští generace. Toto řešení bylo speciálně navržené pro rostoucí lokální i mezinárodní firmy a využívalo moderní technologie typu Web 2.0, jako je např. Epicor True SOA™. Jednalo se o flexibilní, na standardech založenou softwarovou architekturu pro tvorbu a definování podnikových procesů v podobě opakovaně použitelných služeb. Výsledkem byla platforma, která podnikům nabídla efektivní podporu pro integraci aplikací v rámci firmy i pro spolupráci mezi více firmami.

„Společnost Epicor patří při zavádění nejnovějších technologií Microsoftu již tradičně k lídrům,“ uvedl Walid Abu-Hadba, viceprezident společnosti Microsoft. „Vlastnosti prostředí Windows Azure a SQL Azure nyní Epicoru umožní nabídnout předkonfigurované virtualizované prostředí, které zjednoduší implementaci aplikací a umožní více zákazníkům využívat výhod cloud computingu.“

„Epicor přijal technologii Windows Azure již krátce po jejím uvedení. Výhody Windows Azure a SQL Azure jsme nyní testovali ve spolupráci s mnoha našimi zákazníky,“ dodává Erik Johnson, viceprezident pro produktový marketing společnosti Epicor. „Myslíme si, že právě zde se ukazuje budoucnost cloud computingu v podobě aplikací, které vycházejí z náročných požadavků jak podniků, tak i koncových uživatelů.“

O společnosti Epicor Software Corporation

Epicor Software Corporation je předním globálním poskytovatelem softwarových řešení pro odvětví výroby, distribuce, maloobchodu a služeb. Svým více než 30 000 zákazníkům ve více jak 150 zemích poskytuje společnost Epicor již téměř 40 let integrovaná softwarová řešení pro řízení podnikových procesů, s jejichž pomocí dokážou firmy zákazníků zvyšovat efektivitu a ziskovost, konkrétně jsou to systémy podporující plánování a využití podnikových zdrojů (ERP), řízení lidských zdrojů (HCM), řízení dodavatelsko-odběratelského řetězce (SCM) a řízení operací v oblasti maloobchodu (retail). V České republice a na Slovensku působí společnost Epicor Software již 19 let. ERP řešení Epicor zde využívá přes 200 společností a s tímto softwarem pracuje více než 3 000 koncových uživatelů. Více informací naleznete na www.epicor.cz.

Následujte Epicor na Twitteru: https://twitter.com/Epicor; http://twitter.com/EpicorEMEA; http://twitter.com/Epicor_Retail.