Zdarma pravidelné vzdělávací semináře na téma IT bezpečnost

Praha, 14. března 2012 – DataGuard, bezpečnostní divize společnosti PCS spol. s r. o., připravuje na 28. června 2012 druhý odborný vzdělávací seminář pro své i potenciální zákazníky. První seminář z plánovaného cyklu seminářů se uskutečnil na jaře tohoto roku. Semináře jsou zaměřeny na obor počítačové bezpečnosti a pro případné zájemce je účast zcela zdarma. (TZ)

Každý seminář se věnuje jak problematice bezpečnosti v obecné úrovni, tak i představení řešení týkající se daného problému. Tématem druhého semináře je elektronická pošta a spam. Divize DataGuard na semináři představí své nové řešení DataGuard MailFilter. Začátek semináře je plánovaný na 9.30 hod. v sídle divize DataGuard, Na Dvorcích 18, Praha 4.

Cyklus seminářů je plánován na jednotlivé čtvrtletí. Další seminář se bude pravděpodobně konat v září. Tématem odborných seminářů jsou aktuální všeobecné trendy z oboru IT bezpečnosti, vývoj hrozeb i představení nových produktových řešení. Cílem je poskytnout zájemcům možnost se pravidelně vzdělávat a získávat přehled o tomto oboru. Cyklus seminářů je určen IT profesionálům – technickým pracovníkům IT, IT bezpečnostním manažerům, správcům IS/IT i zájemcům z řad médií. Přihlásit se můžete na: http://www.pcs.cz/dataguard/registrace.html.

Divize DataGuard,  tradiční dodavatel bezpečnostních řešení špičkové kvality s přidanou hodnotou, vznikla v roce 1992. Zastupuje zahraniční výrobce komplexní antivirové ochrany. Je distributorem produktů Kaspersky Lab v ČR a SR, „Elite Partnerem“ společnosti McAfee, partnerem společnosti Fortinet a ESET. DataGuard je držitelem nejvyšších úrovní partnerství, které předpokládají technické a obchodní certifikace. Na základě požadavků zákazníka nabízíme širokou škálu služeb v oblasti bezpečnosti dat od analýzy bezpečnostních rizik, navržení řešení, instalace testovacích produktů až k následné realizaci doporučených postupů. Běžnou součástí všech služeb je hot-line a hot-mail servis, pravidelné kontroly nainstalovaných produktů, stálá technická pohotovost, školení zaměstnanců nebo úplný outsourcing bezpečnostních prvků.

Skupina PCS

Společnosti sjednocené pod názvem PCS se zabývají širokým spektrem činností – od komplexních služeb v oblasti zabezpečovacích a komunikačních systémů, detekce nebezpečných předmětů, přes dodávky analytických přístrojů a měřících ústředen, až po řešení bezpečnosti dat. Významnou součást tvoří vývoj vlastního ekonomického software a nemocničních informačních systémů.

Skupina PCS působí na českém a slovenském trhu již od roku 1990, zaměstnává přes 100 pracovníků a její roční obrat se pohybuje okolo 190 milionů Kč (2011). Vzájemná synergie jednotlivých činností je zárukou rozvoje a stability i do dalších let. Společnosti sídlí ve vlastních objektech v Praze, Brně a Blansku, její dceřiná společnost je aktivní v Bratislavě. Více informací najdete na www.pcs.cz
a www.pcs.sk .