Den nepřečtených knih poprvé i v ČR

Praha (21. 8. 2012) V České republice se chystá jeden z největších svátků knih. Poslední srpnový den se budou všichni vášniví čtenáři věnovat pouze čtení svých nepřečtených knih. Z internetového průzkumu, který nedávno provádělo knihkupectví Martinus.cz, vyplynulo, že Češi mají doma průměrně 184 knih nejrůznějších žánrů. Faktem však zůstává, že 27 % z nich nikdy nečetli.  (TZ)

„Právě proto jsme se rozhodli vyhlásit Den nepřečtených knih a věnovat jeden den pouze knihám, na které jsme si během roku nenašli čas,“ vysvětluje Dušan Murčo z internetového knihkupectví Martinus.cz, které celou akci zaštiťuje.

Aby lidé na tento den nezapomněli, vytvořili organizátoři akce na sociální síti Facebook událost, kde svou účast potvrdilo během pár dní téměř 400 lidí. V roce 2011 se této akce na Slovensku zúčastnilo přes 10 tisíc čtenářů. V nejbližších dnech bude spuštěna i speciální facebooková aplikace, díky které budou lidé moci sdílet tipy, jak si daný den najít čas na čtení. Čtenáři tak díky sociálním médiím vytvoří největší skupinu lidí, která bude v jeden moment číst a navzájem se o tipech na knihy a místech na čtení po internetu informovat. V den akce uvidí návštěvníci www.denneprectenychknih.cz interaktivní mapu knih, které čtenáři momentálně čtou.

Den nepřečtených knih se v České republice bude konat poprvé, a to 31. 8. 2012, a zapojit se mohou všichni čeští a slovenští čtenáři.

O Martinus.cz
Martinus.cz je nové internetové knihkupectví, které bylo v České republice spuštěno v únoru 2012 a nabízí přes 120 000 titulů. Jedná se o pobočku slovenského knihkupectví Martinus.sk, které je nejoblíbenějším internetovým obchodem na Slovensku. V České republice v poslední době spustil například geocachingovou hru Knibohěžník.cz.