Verbatim uvádí na trh nejrychlejší typ SD paměťové karty nabízející kapacitu až 64 GB

Praha, 22. srpna 2012 – S cílem uspokojit nárůst poptávky po vysoce výkonných paměťových kartách představuje společnost Verbatim řady SDHC a SDXC karet s UHS-I specifikací – nejrychlejší dnes dostupnou kategorii špičkových SD karet s rozhraním dosahujícím rychlosti až 104MB/s. (TZ)

UHS-I SDHC a SDXC karty společnosti Verbatim splňují standardy stanovené SD asociací a nabízejí extrémně rychlou rychlost čtení 90MB/s (600x) a velmi rychlost zápisu 25MB/s (166x).

S ochranou proti nechtěnému vymazání dat a bohatou kapacitou až 64 GB pro jejich uložení jsou připraveny rychle ukládat či přenášet videa v HD kvalitě a digitální fotografie ve vysokém rozlišení. Paměťové karty Verbatim umožňují profesionálním fotografům a kameramanům používat fotoaparáty a videokamery vybavené SDHC nebo SDXC kartami než se spoléhat pouze na CompactFlash nebo SSD. Rostoucí využívání mobilních aplikací vyžaduje rovněž vyšší skladovací kapacity a rychlejší přenos dat.

“SD asociace představila nové označení Nové Ultra High Speed UHS-I teprve nedávno”, vysvětluje Chris Chalder, Business Development Manager společnosti Verbatim EUMEA. “Naše nové SDHC a SDXC karty splňují tuto specifikaci, nastavují nové standardy pro vyšší úroveň výkonu a jsou určeny pro uložení hodin HD videa.”

Verbatim UHS-I SDHC karty jsou k v prodeji již nyní a stojí 749 Kč (16 GB karta) a 1 249 Kč (32 GB). UHS-I SDXC karta s kapacitou 64 GB bude vydána v průběhu tohoto roku.

Obrázky ke stažení:

http://download.publitek.com/VerbatimSDHC-SDXC-UHS-I.zip

O společnosti Verbatim

Od roku 1969 udává Verbatim směr vývoje technologií pro uchovávání dat – od disket a magneticko-optických médií, CD a DVD formátů až po nejnovější HD média Blu-ray. Kromě toho nabízí Verbatim kvalitní produkty na poli přenosných USB klíčenek, paměťových „flash“ karet, SSD a externích pevných disků v kapesním formátu 4,57 cm (1,8“), přenosném formátu 6,35 cm (2,5“) a stolním formátu 8,89 cm (3,5“), a stejně tak i široké spektrum počítačového příslušenství. Verbatim je dceřinou společností Mitsubishi Kagaku Media, člena uskupení Mitsubishi Chemical Holdings Corporation, a těží z vynikajícího výzkumného a vývojového oddělení. Díky tomu hraje Verbatim klíčovou roli při utváření trhu s paměťovými médii. Velmi přísné kontroly kvality během výroby zajišťují vysokou kvalitu produktů společnosti Verbatim, která vítězí v mnoha mezinárodních srovnávacích testech. Společnost je světovým lídrem v oblasti optických datových nosičů. Více informací naleznete na adrese: www.verbatim-europe.cz

Od roku 2010 Verbatim působí rovněž na globálním trhu energeticky úsporných LED/OLED světel, k čemuž využívá klíčové technologie vyvinuté Mitsubishi Chemical Corporation. Více informací na www.verbatimlighting.eu