LANDesk otevírá čtyři nové pobočky ve východní Evropě

LONDÝN – 5. září 2012 – Společnost LANDesk Software, globální leader v oblasti řízení životního cyklu systémů, ochrany koncových bodů a správy IT služeb, dnes oznámila otevření čtyř poboček, které budou nabízet podporu zákazníkům a partnerům na rychle rostoucích východoevropských trzích. Tyto pobočky, které se nacházejí v Praze, Moskvě, Varšavě a Bratislavě, budou zajišťovat lokální prodejní, marketingovou a technickou podporu a konzultační služby zákazníkům a partnerům v Rusku, SNS, na Ukrajině, v České republice, na Slovensku, v Polsku, v pobaltských zemích a v jihovýchodní Evropě. (TZ)

V celé východní Evropě pokračuje intenzivní zavádění informačních technologií, a tak patří tento region mezi nejrychleji rostoucí trhy společnosti LANDesk, který v posledních dvou letech vykazoval dvouciferný růst výnosů. Významná část tohoto růstu pochází z nových licencí a předplatného. Protože jsou výhledy v oblasti tržeb solidní a lze očekávat další významný růst, rozhodla se společnost LANDesk podporovat potenciál tohoto regionu co nejúčinněji – prostřednictvím lokálního zastoupení.

Andrzej Baldin, viceprezident společnosti LANDesk pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA), k tomu poznamenal: „Až dosud jsme své partnery a zákazníky ve východní Evropě podporovali z našich britských a německých poboček. Zákazníci i partneři se však stále hlasitěji dožadují rozsáhlejší podpory ve svém jazyce od osob, které se lépe vyznají v místním podnikatelském prostředí a kultuře. Jedná se o významnou investici, zejména v době, kdy se ostatní dodavatelé snaží omezit náklady, odráží však naši důvěru v tento region a naši ochotu vyjít mu vstříc.“

Mezi naše současné partnery patří Arbyte, Insight, Alstor a Soitron, ale LANDesk očekává vznik nových místních týmů, které rozšíří partnerský ekosystém a zajistí lepší podporu pro stále rostoucí počet zákazníků.

Živan Vašica, oblastní manažer pro Českou republiku a Slovensko, prohlásil: „Investice společnosti LANDesk v tomto regionu odrážejí poptávku po našich řešeních Systems Management a Service Desk. Český a slovenský IT trh se nadále konsoliduje a zákazníci se stále častěji dožadují jednoho rozhraní pro společnou správu svých IT aktiv. Zejména správa mobilních přístrojů představuje velkou výzvu, protože zaměstnanci stále častěji využívají pro přístup k datům různé kombinace firemních a osobních přístrojů. Myslím, že díky lokálnímu zastoupení a technické podpoře v místním jazyce bude společnost LANDesk při výběru celopodnikových řídicích systémů oslovena mezi prvními. Pokud zohledníme vynikající řešení Service Desk a nedávno získané technologie Wavelink, má společnost LANDesk nakročeno k tomu, aby se v České republice a na Slovensku stala jedním z hlavních hráčů.“

O společnosti LANDesk Software

LANDesk Software je předním odvětvovým dodavatelem řešení pro správu koncových uživatelů IT, včetně řešení pro řízení životního cyklu systémů, zabezpečení koncových bodů, správu mobilních přístrojů v podniku a správu IT služeb. LANDesk nabízí adaptivní model dodávek IT, který pomáhá IT organizacím zvyšovat produktivitu koncových uživatelů. Společnost LANDesk sídlí v Salt Lake City v americkém státě Utah a má pobočky v Severní i Jižní Americe, v Evropě a v tichomořské Asii. Další informace naleznete na adresách www.landesk.com a www.wavelink.com.