LG nově rozdává ke všem LG 3D LED televizím 3D brýle zdarma

PRAHA, 5. září 2012 – Společnost LG Electronics (LG) začíná dnešním dnem jako první elektronická společnost na českém a slovenském trhu rozdávat ke všem 3D LED televizorům od LG u všech obchodních partnerů v České republice zdarma 3D brýle LG Cinema 3D. Zákazník ušetří oproti konkurenci okolo 9 000 korun. (TZ)

LG rozšiřuje svoji původní letní promo akci, která se vztahovala jen na vybrané dvě 3D LED televize, jen na modely 2012 a jen u vybraných obchodních partnerů v České republice. Nově se nabídka vztahuje na všechny elektro prodejce v celé České republice i na Slovensku. “Nově dostane každý zákazník 6 kusů 3D brýlí ke všem letošním i loňským modelům LCD/LED 3D pasivním televizorům LG, zakoupených počínaje dnešním dnem,” sdělil Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics CZ. Akce platí zatím do 31. prosince 2012.

Stále tak ve srovnání s konkurenčními 3D televizory platí, že zákazník jen na brýlích, které LG nabízí zdarma, ušetří zhruba 9 000 Kč#, které by jinak musel vynaložit na nákup stejného počtu aktivních brýlí. To je zhruba třetina ceny nového LG televizoru (3D model 47LM670S) s úhlopříčkou 120 cm.

Nová generace LG CINEMA 3D Smart televizorů nabízí špičkový 3D obraz, který je ostrý, nebliká a není škodlivý pro oči, což potvrdila Evropská oční klinika LEXUM. Navíc si prostorový obraz vychutná divák na televizi s minimálním rámečkem díky technologii LG Cinema Screen. U letošních televizorů LG vylepšilo logaritmus pro konverzi z 2D na 3D obraz. Navíc u vyšších modelů (LM660, LM670, LM760, LM860 a LM960) je nadstavba v podobě funkce Dual Play, která umožňuje hrát počítačové hry ve dvou na jedné obrazovce. Každý hráč vidí hru pouze ze svého pohledu přes celou obrazovku. Nově lze i regulovat úroveň prostorového vjemu a tím intenzitu 3D efektu přizpůsobit dle potřeby. „A pokud si stále říkáte, že 3D televizi nepotřebujete, protože nemáte 3D filmy a žádné televizní kanály ve 3D nevysílají, LG nabízí kromě dokonalejší konverze i online nabídku 3D zejména dokumentárních filmů v galerii 3D World,“ doplnil M. Malý.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. Ve skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2011 získala společnost LG ocenění asociace EISA za „Nejlepší řešení 3D domácího kina“ a „Nejlepší přehrávač kombinovaný se systémem prostorového zvuku“. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). V letošním roce se společnost LG Electronics CZ stala v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Avengers.