Autodesk nabízí návrhářům větší flexibilitu prostřednictvím prvního cloudového řešení pro simulaci na trhu

PRAHA, 11. září 2012 – Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, ohlásil Autodesk Simulation 360, komplexní sadu nástrojů dodávaných ze zabezpečeného cloudu s platbami za skutečné využívání. Tato sada umožňuje jakékoliv společnosti provádět simulace jako součást svých každodenních návrhových a konstrukčních procesů. (TZ)

S Autodesk Simulation 360 mohou návrháři, konstruktéři a analytici snáze predikovat, optimalizovat a vyhodnocovat funkci i výkonnost všech možných produktů. Téměř neomezený výpočetní výkon cloudu dovoluje většině návrhářů provádět komplexní konstrukční testy, které byly dříve omezeny pouze na úzký okruh simulačních specialistů. Například:

  • Návrháři produktů mohou nyní testovat různé návrhy z pohledu ergonomie, typicky židle, které lze přizpůsobit různým typům a velikostem lidské postavy a vyhodnotit výsledky dříve, než je vyroben první kus.
  • Výrobci mohou nyní lépe porozumět tokům tepelné energie vznikajícím v elektronických zařízeních, což jim pomáhá navrhnout vhodné chlazení, vyhnout se tím přehřívání a eliminovat náklady spojené s reklamacemi výrobků.
  • Architekti a projektanti mohou nyní získat detailnější pohled na chování budov a jejich zařízení prostřednictvím simulace cirkulace vzduchu s cílem dosáhnout tepelného komfortu, analyzovat vlivy na životní prostředí, a testovat chování stavebních materiálů včetně betonu – vše ještě předtím, než je cokoliv postaveno.

Autodesk Simulation 360 je nejnovější nabídka postavená na cloudové platformě Autodesk 360. Umožňuje konstruktérům a návrhářům současně testovat různé „what if“ scénáře mnoha simulačně náročných úkolů. Výpočetní výkon cloudu rovněž eliminuje potřebu specializovaného a výkonného hardwaru na straně uživatele, odstraňuje předchozí omezení a pomáhá zvyšovat produktivitu.

Rychleji, bezpečněji a výkonněji s Autodesk Simulation 360

„Schopnost realizovat více simulačních studií v cloudu současně nám otevírá možnosti porozumět našim systémům mnohem lépe a za kratší čas,“ řekl Matt Nowicki, hlavní produktový konstruktér v BioLite, Inc. „Je pozoruhodné, jak snadné, cenné a rychle dostupné pro nás mohou být simulace v cloudu.“

„Naši zákazníci si nyní mohou vizualizovat energetickou situaci budovy ještě dříve, než je projekt postaven. To jim umožňuje činit kvalifikovanější rozhodnutí s ohledem na projektové náklady a vyhodnocovat funkci systémů a celkovou energetickou bilanci. Poskytování tohoto typu služeb nám pomáhá odlišit se od konkurence,“ řekla Darryl McClelland, manažerka pro virtuální a BIM navrhování ve společnosti Heapy Engineering, která poskytuje služby v oblasti strojírensko-elektrotechnických technologických systémů, energetického poradenství, plánování a dalších souvisejících segmentech.

Cloudové nástroje pro potřeby simulace

Softwarové portfolio Autodesk Simulation 360 zahrnuje široké spektrum cloudových nástrojů pro strojírenství, proudění kapalin, termodynamiku a vstřikování plastů do forem za dostupnou cenu. K dalším přínosům patří geometrické nástroje, obsáhlé knihovny materiálů a pokročilé technologie, které zvyšují přesnost simulací v oblastech vyžadujících maximální pozornost.

„Podniky si jednoduše nemohou dovolit neporozumět tomu, jak jejich návrhy budou fungovat ve skutečnosti, ještě dříve, než jsou vyrobeny,“ řekl Robert Kross, senior viceprezident divize navrhování, životního cyklu a simulace ve společnosti Autodesk. „Autodesk Simulation 360 poskytuje výkonné simulační funkce dostupné návrhářům a konstruktérům téměř v každé společnosti. Nabízí jim nástroje potřebné k predikování, optimalizaci a vyhodnocování návrhů v rané fázi návrhových procesů.“

O společnosti Autodesk

Autodesk, Inc. je světový lídr v oblasti 3D návrhového, technického a animačního softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Software od Autodesku pro návrh, vizualizaci a simulaci svých nápadů využívají zákazníci z odvětví strojírenství a výroby, architektury, stavebnictví, médií a zábavy – včetně 15 posledních vítězů filmových Oscarů (Academy Award) za nejlepší vizuální efekty. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 nabízí Autodesk nejširší portfolio moderních softwarových aplikací pro globální trh. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webu www.autodesk.cz.