Brainly.com získalo financování 500 000 $ na rozvoj na mezinárodních trzích

Brainly.com – skupina sociálního vzdělávání získala financování 500 000 $ od VC Point Nine Capital a skupiny soukromých investorů. Nový kapitál je určen k rozvoji mezinárodních verzí, rozšíření na nových trzích a také k uvedení služby na mobilních zařízeních. (TZ)

Brainly.com je síť sociálního vzdělávání, kde si studenti pomáhají navzájem s domácími úkoly, sdílejí své znalosti a potkávají nové přátele. První z portálů Brainly.com byl spuštěn v září 2009 v Polsku, kde získal rychle na popularitě mezi školáky, studenty a zaměstnanci ve školství. V září 2012 se spustila na našem trhu česká verze zvaná E-ukol.cz. V tuto chvíli spojuje Brainly.com přes 7 milionů uživatelů v 17 zemích.

„Toto financování nám dovolí rozvíjet se rychleji, takže prakticky každý student na světě bude mít možnost využít sociálního vzdělávání. Cílem Brainly.com je být lídrem mezi sítěmi sociálního vzdělávání všude, kde se vyskytuje nebo bude přítomen v budoucnosti.“ říká Michał Borkowski, jeden ze spoluzakladatelů skupiny.

„Jsme velice ohromeni tím, čeho tým Brainly.com doposud dosáhl, jaká je jejich vize o tom, jak bude vypadat vzdělávání v budoucnosti a jakou roli v ní chtějí hrát. Svět již vícekrát viděl, jak mohou on-line komunity změnit svět k lepšímu. Například Couchsurfingu dramaticky změnil svět cestování. A my jsme hrdí, že podporujeme misi Brainly.com, aby dosáhl toho samého ve vzdělávání.“ říká Pawel Chudzinski z Point Nine Capital.

Uživatelé přispívají do Brainly.com, neboť jim to umožňuje podělit se o své znalosti, zkušenosti a názory. Portály se zaměřují na školáky, studenty, učitele a amatéry ve vzdělávání. Tato inovace dovoluje uživatelům individuálně se rozvíjet a vypilovávat si své znalosti během studia.

„Je to super, že existuje taková stránka, kde si studenti mohou navzájem pomáhat, komunikovat a přitom poznávat nové lidi a spřátelit se. Jestli potřebuješ pomoct, tak tady si můžeš být jistý, že ji vždycky najdeš.“ říká „жнец“, uživatel z Ruska, 15 let.

„Myslím si, že ten nápad je dokonalý. Není pochyb o tom, že je to skvělé sdílet znalosti a poznávat nové lidi současně. Co se mě týče, tak jsem cítil jakési osobní uspokojení, když mi napsal uživatel, aby mi vyjádřil vděčnost za moji pomoc.“ říká „preju“, uživatel ze Španělska, 56 let.

O Brainly.com

Brainly.com je síť sociálního vzdělávání, která umožňuje vzdělávat se, vyměňovat si zkušenosti, poznávat nové lidi a to vše najednou. Skupina se skládá ze Zadane.pl (Polsko), Znanija.com (Rusko a Ukrajina), E-Aufgabe.de (Německo a Rakousko), Misdeberes.es  (Španělsko a další španělsky mluvící země), NosDevoirs.com (Francie),  Eodev.com (Turecko) a nyní nově E-ukol.cz (Česká republika). Všechny portály dohromady dosahují na 17 zemí a navštěvuje je více než 7 milionů uživatelů, kteří přispěli vyčerpávajícími odpověďmi na více než 2 miliony otázek.

O Point Nine Capital

Point Nice Capital je venture kapitálová firma v počáteční fázi založená v Berlíně (Německo). Investor firmy a její manažeři se zaměřují, mimo jiné, na velkou škálu internetových projektů s komunitním a tržním charakterem. Jsou to investoři ve společnostech jako Couchsurfing.org, DaWanda, DeliveryHero nebo StyleSeat. Více informací můžete najít na www.pointninecap.com.