Nová kamera D-Link DCS-6010L s objektivem typu rybí oko

Praha, 13. září 2012 — D-Link rozšiřuje svou řadu cloudových produktů o novou kameru s objektivem typu rybí oko. Model DCS-6010L Wireless N Fisheye je vybaven speciálním objektivem, který plně pokrývá 360stupňový úhel záběru. Je-li tato velmi elegantní plochá kamera instalována ke zdi, umožňuje sledovat zorné pole o velikosti 180 stupňů. Díky dvoumegapixelovému snímači (1 600 × 1 200) představuje ideální volbu tam, kde je třeba monitorovat rozsáhlou oblast jedinou kamerou. (TZ)

Novinka značky D-Link využívá kompenzaci s korekčním režimem a produkuje tak obrazy s pravoúhlými liniemi, čímž eliminuje jejich zkreslení. Sledování záznamu je tak i v dalším časovém období snazší a pohodlnější. Kamera je vybavena všemi funkcemi, které uživatelé při uplatnění v domácnostech a menších kancelářích očekávají včetně mikrofonu a reproduktoru pro obousměrnou komunikaci. Kamera je tedy vhodná pro zabezpečení vstupních oblastí, ze kterých lze komunikovat s centrálním stanovištěm předtím, než je někomu umožněn vstup. Síťové připojení využívá bezdrátový standard 802.11n nebo port sítě 10/100 Ethernet. Kameru lze provozovat samostatně bez nutnosti připojení do sítě, videozáznam se pak ukládá na kartu MicroSD/SDHC. S využitím integrovaného klienta Samba je možný také záznam na kompatibilní server NAS.

Kamera DCS-6010L poskytuje stream ve formátech H.264 a MPEG-4 s kompresí Motion JPEG, zvuk pak přenáší pomocí protokolů G.711 a G.726. Velikost obrazu, rychlost i kvalitu přehrávání lze upravit tak, aby vyhovovaly požadovanému uplatnění. Obrazovou frekvenci je možné nastavit až na 15 snímků za sekundu. Všechny parametry se nastavují v prohlížeči nebo v softwaru D-ViewCam, který je součástí dodávky. Lze jej spustit v operačním systému Windows nebo v zařízeních se systémem iOS či Android prostřednictvím aplikace mydlink, pomocí níž je možné provádět kompletní správu kamery.

S využitím dohlížecího programu D-ViewCam lze spravovat až 32 kamer zároveň, pořizovat snímky a v případě, že je v určených oblastech zaznamenán pohyb, odeslat varování e-mailem nebo nahráním na FTP. Při spojení tohoto softwaru s funkcí Privacy Mask mohou uživatelé nastavit některé sektory jako nerozpoznatelné, například z důvodů ochrany dat a zabezpečení. Nová kamera od společnosti D-Link je přístupná z libovolného prohlížeče. Uživatelé mobilních zařízení tak mohou mít neustále přehled o tom, co se děje u nich doma či v kanceláři odkudkoli a kdykoli.

Dostupnost a ceny

Kamera DCS-6010L Wireless N 360° Fisheye bude na českém trhu dostupná od října 2012 za cenu 10 075 Kč bez DPH. Cena na slovenském trhu bude činit 403 € bez DPH.

Pro více informací o společnosti D-Link navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.

O společnosti D-Link

D-Link je jedním z předních světových poskytovatelů síťové infrastruktury, který dodává inovativní, vysoce výkonné a intuitivní produkty pro podniky i spotřebitele. Již 26 let D-Link navrhuje, vyvíjí a vyrábí síťová a bezdrátová řešení, síťová úložiště dat a zařízení pro IP dohled, která získala několik ocenění. D-Link nabízí své rozsáhlé řady síťových produktů pro organizace a spotřebitele, globální sítě partnerů a poskytovatele služeb. D-Link si uvědomuje význam přístupu, správy, zabezpečení, sdílení dat a tvorby digitálního obsahu. Je průkopníkem mnoha IP technologií dodávaných do plně integrovaných digitálních domácností a přináší cenné zkušenosti do podnikových sítí. Pro více informací navštivte www.dlink.cz a stránku na sociální síti Facebook www.facebook.cz/dlinkcz.