NextiraOne Czech vstupuje na trh virtualizace desktopů

Praha XX. září 2012 – Po úspěšném vstupu do oblasti datových center a systémové infrastruktury rozšiřuje společnost NextiraOne Czech své portfolio o virtualizaci desktopů na platformách VMware View a Citrix Xen. Nová virtualizační řešení bude NextiraOne integrovat s virtualizační infrastrukturou Cisco VXI (Virtualization Experience Infrastructure). (TZ)

Cisco VXI odstraňuje veškeré nedostatky spojení virtualizace desktopových operačních systémů a přenosu hlasu i videa, čímž nabízí ucelené a optimální řešení pro nasazení na různých koncových zařízeních.

„Díky virtualizačním technologiím VMware a Citrix a naší silné znalosti produktového portfolia společnosti Cisco, jsme schopni našim klientům dodat technicky i ekonomicky vyspělá řešení Cisco VXI,“ řekl Tomáš Jirák, manažer oddělení IT Infrastructure & Data Centre společnosti NextiraOne Czech.

Jedinečný uživatelský komfort umožňuje klientům využívat vysokou přidanou hodnotou virtualizačního řešení, která spočívá ve významném zvýšení business continuity a flexibility, úspoře provozních i investičních nákladů, možnosti používat libovolné, i nefiremní, zařízení (koncept BYOD – Bring Your Own Device) a v neposlední řadě i zajištění bezpečnosti celého provozu.

Na téma datových center, virtualizace a zabezpečení dat pořádá NextiraOne, společně se svými partnery, seminář Efektivní datová centra, který proběhne 3. října 2012 v pražském hotelu Holiday Inn. Program semináře je k dispozici na stránkách www.datova-centra.cz, kde se lze rovněž bezplatně registrovat k účasti.

O společnosti NextiraOne

NextiraOne je evropská společnost, která navrhuje, instaluje a spravuje řešení na podporu obchodních procesů a komunikační služby pro více než 60 000 zákazníků ze soukromého i veřejného sektoru. S využitím vysoké specializace v oblasti komunikací, zahrnující datová centra, kontaktní centra, jednotnou komunikaci, zabezpečené síťové infrastruktury a řízené služby, pomáhá NextiraOne svým zákazníkům s transformací jejich organizací a s jednodušším využitím komplexních technologií.

NextiraOne má ústředí v Paříži a přímá obchodní a servisní zastoupení v 16 zemích Evropy a v USA s více než 4 300 zaměstnanci. Společnost NextiraOne zaměstnává přes 2 500 kvalifikovaných servisních expertů a v roce 2010 dosáhla celkových tržeb na úrovni miliardy euro.

Další informace najdete na stránkách www.nextiraone.eu/cz.

*NextiraOne a logo NextiraOne jsou registrované ochranné známky společnosti NextiraOne LLC.