VMware oznamuje všeobecnou dostupnost řešení VMware vCloud® Suite 5.1

Palo Alto / Praha, 17. září 2012 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, oznámila všeobecnou dostupnost nového VMware vCloud Suite 5.1, komplexního řešení pro cloudovou infrastrukturu, které integruje nejpokročilejší portfolio produktů VMware pro virtualizaci, infrastrukturu cloudu a správu do jediného nástroje, čímž zjednodušuje přijetí technologií éry cloudu. (TZ)

„VMware vCloud Suite 5.1 je první a nejpokročilejší řešení umožňující provoz softwarově definovaných datových center,“ řekl Mike Clayville, viceprezident produktového marketingu a produktů cloudové infrastruktury ve společnosti VMware. „VMware vCloud Suite poskytne zákazníkům vše, co potřebují pro vybudování a správu pružné a spolehlivé cloudové infrastruktury, čímž značně zjednoduší a zautomatizuje provoz IT a naplňuje principy cloud computingu.“

VMware vCloud Suite 5.1 rozšiřuje výhody virtualizace na každou doménu datového centra – výpočetní, úložnou a síťovou, i na související služby v oblasti dostupnosti a bezpečnosti. Řešení se skládá z nejpokročilejší virtualizace, služeb softwarově definovaných datových center, provisioningu na základě daných pravidel, „recovery“ po havárii a správy aplikací a provozu:

  • VMware vSphere® 5.1 – Virtualizační platforma společnosti VMware s více než stovkou rozšířených a nových funkcí je ověřeným základem pro softwarově definovaná datová centra. Zajistí nejvyšší úroveň služeb pro všechny aplikace včetně pracovní zátěže kritické pro chod firmy a I/O citlivých aplikací s nízkou latencí.
  • VMware vCloud Director® 5.1 – Díky vylepšené škálovatelnosti, která podporuje „elastická“ virtuální datacentra obsahující násobné VMware vSphere clustery a až 30 tisíc virtuálních zařízení, umožní VMware vCloud Director 5.1 provisioning kompletních služeb virtuálních datových center v řádu minut.
  • VMware vCloud Networking and Security 5.1 – Nové řešení VMware vCloud Networking and Security poskytuje kompletní sadu funkcí pro softwarově definované sítě, která umožní dynamické vytváření kompletně oddělených virtuálních sítí a služeb nezávislých na fyzickém síťovém hardwaru.
  • vCenterTM Site Recovery ManagerTM 5.1 – Pro zajištění dostupnosti a rychlého „recovery“ aplikací v softwarově definovaném datovém centru zjednodušuje a automatizuje vCenter Site Recovery Manager 5.1 plánování, testování a zajištění „recovery“ po havárii.

Dále pokračuje znění tiskové zprávy v angličtině:

To help customers simplify and automate management and operations of their cloud environments, the VMware vCloud Suite also includes vFabric Application Director™, vCenter Operations Management Suite™ and vCloud Connector™ to speed application provisioning, move workloads between clouds, and bring intelligent automation to capacity planning, performance and compliance management.

Additional Resources

O VMware

Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 3,77 miliard USD v roce 2011 má VMware více než 400 tisíc zákazníků a 55 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.