Nový ročník eClubu zahájí Steven Kyuan, ředitel Varick Street inkubátoru Polytechnického institutu university New York

Praha, 19. 9. 2012 – Projekt eClub ČVUT pokračuje se streamováním přednášek zajímavých hostů do dalších vysokých škol v ČR i v nadcházejícím semestru. V pondělí 24. 9. 2012 bude z pražského HUBu přenášena beseda s ředitelem Vavrick Street inkubátoru, který působí při Polytechnickém institutu university New York, panem Steven Kuyanem.  (TZ)
Steven Kuyan se přijede podělit o své poznatky a zkušenosti s vedením školního inkubátoru v USA. Pro návštěvníky eClubu ČVUT a pro další zájemce o problematiku startupů připravil přednášku, na které přiblíží fungování zakládání nových firem v akademickém prostředí amerických škol.

Přednáška bude v rámci projektu „Praktická akademie IT znalostí“ přenášena do dalších vysokých škol v ČR, konkrétně ji mohou zájemci shlédnout na těchto místech:

  • Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava
  • Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci
  • Moravská vysoka škola, Olomouc
  • TECHNOLOGICKÉ CENTRUM Hradec Králové
  • Vysoká škola podnikání a.s., Ostrava
  • Technologické inovační centrum, Zlín
  • TopSeC, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova Univerzita, Brno
  • Fakulta Informatiky Masarykova Univerzita, Brno
  • Jihomoravské inovační centrum, Brno

Zakladatel eClubu, Honza Šedivý, k této výjimečné přednášce říká: „Jsem opravdu rád, že se nám podařilo na začátek nového běhu eClubu získat takto významného hosta, který jistě rozšíří náš pohled na problematiku zakládání startupů. Zároveň mne velmi těší, že se nám spolu s Varick street inkubátorem podařilo uspořádat mezinárodní soutěž pro studenty vysokých škol, ve které si mohou osvojit základy mezinárodní spolupráce. V nespolední řadě mě těší, že nadané studenty může odměnit opravdu velmi lákavou cenou – založením vlastní firmy v USA.“

Beseda se Stevenem Kuyanem se uskuteční 24. 9. 2012 od 18:00 v pražském HUBu.

Více informací naleznete na stránce http://www.eclub.cvutmedialab.cz/

Stručně o ČVUT:

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 24 000 studentů. Pro akademický rok 2010/11 nabízí ČVUT svým studentům 100 studijních programů a v rámci nich 385 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu.

ČVUT se v roce 2010 umístilo mezi 400 nejlepšími univerzitami světa, které vyhodnocovaly britské The Times. Mezi světovými technickými univerzitami obsadilo 121. místo.