Nové indukční a optické snímače Eaton

Praha, 25. září 2012 – Eaton Corporation, přední výrobce a distributor elektrotechnického zařízení, uvedla na trh čtyři nové moderní snímače. Jsou schopné detekovat objekty bez ohledu na barvu a texturu materiálu, odrazivost, kontrast nebo tvar povrchu, v případě NanoView pak i detekce průhledných objektů. Analogový snímač AccuProx doplnil řadu induktivních snímačů řady Proximity a ke skupině fotoelektrických snímačů přibyly snímače NanoView, IntelliView a E67 Perfect Prox. (TZ)

Řada analogových snímačů AccuProx se vyznačuje bezkonkurenčním rozsahem měřených vzdáleností, linearitou a přesností v cenově dostupném válcovém provedení.

Nově zařazený Eaton AccuProx je nový špičkový analogový induktivní snímač, který na rozdíl od standardních induktivních snímačů, jejichž výstupní signál je závislý na přítomnosti nebo nepřítomnosti sledovaného objektu, poskytuje elektrický signál, jehož hodnota se mění úměrně s polohou kovového objektu v dosahu snímače. AccuProx je tak ideálním řešením pro situace, kde je nutné přesné snímání a měření.

Řada Eaton snímačů NanoView v sobě kombinuje kvalitní optické snímání, robustní miniaturní provedení a výhodnou cenu. Tyto malé, ale výkonné snímače jsou k dispozici v různých režimech optického provedení, včetně průsvitu, polarizovaného odrazu, rozptýleného odrazu nebo rozptylu s pevnou ohniskovou vzdáleností. Speciální verze jsou schopné detekce průhledných objektů.

Řada Eaton IntelliView je kolekce speciálních optických snímačů s novými technologickými principy, určená k řešení jedinečných a složitých bezkontaktních aplikací. Tato řada zahrnuje senzory s nastavitelným potlačením pozadí, snímače vzdálenosti s analogovými výstupy, barevné senzory, kontrastní senzory a UV senzory.

Eaton řada E67 Long Range Perfect Prox byla navržena s ohledem na jedinou věc – řešení těch nejobtížnějších aplikací fotoelektrického snímání. Pomocí patentované optiky a technologie Perfect Prox je řada E67 schopna spolehlivě detekovat objekty bez ohledu na barvu a texturu materiálu, odrazivost, kontrast nebo tvar povrchu. Zároveň dokáže ignorovat objekty těsně vedle definované zóny pro snímání objektů.

Standardní řada E67 může být při výrobě nastavena na vzdálenost mezi 60 a 240 cm (v krocích po 10 cm) tak, aby se přizpůsobila každému typu použití.

Více informací na http://www.eatonelektrotechnika.cz.

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.  Se svými více než tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V letošním žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamějších firem České republiky, se umístila na 90. místě, tímto se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT a celkově v roce 2011 dosáhla tržeb ve výši cca 5,25 mld. Kč.
Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě. Více informací získáte na stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektro sektor společnosti Eaton Corporation je globálním lídrem dodávajícím zařízení a služby pro distribuci energie, správu kvality napájení, automatizaci, monitorování výkonu a řízení energetických systémů. Skupina Eaton je schopna se svým širokým produktovým sortimentem vyřešit nejpalčivější úkoly v oblasti energetického hospodářství a to pod obchodními značkami Cutler Hammer®, Moeller®, Powerware®, Holec®, MEM® a Santak®. Eaton Corporation je diverzifikovaná společnost pro správu napájení s více než 100 letou zkušeností. Skupina poskytuje energeticky účinná řešení, která pomáhají zákazníkům efektivněji řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii. Obrat celé skupiny dosáhl v roce 2011 částky 16 miliard USD. Eaton je celosvětově působící společností v oblasti elektrických komponentů, systémů a servisu zařízení pro distribuci a řízení elektrické energie; hydraulických a pneumatických komponent pro civilní i armádní využití; systémů hnacích ústrojí a jednotek pro nákladní a osobní vozidla zajišťujících optimalizaci výkonu, spotřeby paliva a bezpečnosti. Společnost Eaton má přibližně 73.000 zaměstnanců a své produkty dodává zákazníkům ve více než 150 zemích. Další informace naleznete na http://www.Eaton.eu.