Dedikované servery v plné výbavě pod tisícovku přinesl jako první Coolhousing

Praha, 22. října 2012 – Coolhousing s. r. o., přední český poskytovatel hostingových služeb, uvedl na trh službu dedikovaného serveru v konkurenceschopné výbavě. Týká se to zejména HP Compaq 8300, který lze na přání vybavit až 32 GB operační paměti, nebo atomového CoolBarebonu v kategorii malých serverů, jehož cena klesla až na 869 korun měsíčně bez DPH. (TZ)

Internetové obchody, firmy s mnoha pobočkami vyžadující zálohované a zabezpečené sdílení firemní dat, online zpravodajství, ale v neposlední řadě také firmy provozující kritické aplikace jsou klienty, kteří často upřednostní vyhrazený server před vlastním serverem. Zajištění pronájmu vyhrazeného serveru totiž přináší zákazníkům mnoho výhod. Tyto dedikované servery je možné zřídit bez vstupních investic, bez investic do následných upgradů, do správce serveru, a na druhé straně klienti získají plně zálohovanou konektivitu a napájení, ale samozřejmě vlastní prostor a automatickou zálohu dat.

Dedikované servery už nemusí stát 5 tisíc měsíčně

Pro letošní podzim přinesl Coolhousing změny na trh vyhrazených serverů. Jeho inovované služby se týkají zejména serverů úsporné třídy, mezi nimiž vyniká model CoolBarebone, vybavený dvoujádrovým procesorem Intel Atom D525, čtyřmi gigabajty operační paměti a pevným diskem s 500 GB. Cena pronájmu serveru i s konektivitou 100 Mb/s, bez omezení přenesených dat, se přitom pohybuje už na 869 korun měsíčně bez DPH.

Novinkou je server HP Compaq 8300 vybavený čtyřjádrovým procesorem Intel Core i5 3570, 16 GB operační paměti a dvojicí 500 GB pevných disků, který je opět se 100Mb/s konektivitou bez omezení datových přenosů k dispozici za 1 586 korun měsíčně. Operační paměť tohoto serveru může být na přání zákazníka rozšířena až na 32 GB.

Operační paměť ze čtyř na osm gigabajtů byla již v základní nabídce rozšířena modelům HP Compaq 4000 a SuperMicro i3 2120T. První jmenovaný nabízí za 996 korun bez DPH měsíčně dvoujádrový procesor Intel Pentium E6600, druhý opět za 996 korun měsíčně dvoujádrový Intel Core i3 2120T. Shodná je kapacita pevného disku 500 GB i 100Mb/s konektivita bez omezení datových přenosů.

Přechod na levnější vyhrazený server

Přemístění aplikací, e-shopů i firemních dat je dnes už téměř automatizovanou činností, která nečiní technické podpoře datacentra, mezi nimiž je i Coolhousing, žádný problém. Obsahují řadu sofistikovaných nástrojů a řídí se jasně danými procesy, tak, aby se nevyskytly žádné chyby při běhu aplikací nebo při získávání obchodních transakcí u e-shopů.

Více informací poskytneme na http://www.coolhousing.net/dedikovane-servery.html

O společnosti Coolhousing

Coolhousing s.r.o. je významný český poskytovatel hostingových služeb. Provozuje vlastní datové centrum se třemi serverovnami v centru Prahy v areálu Stimbuilding na Vinohradské třídě, přímo v místě propojovacího uzlu NIX.cz. Společnost poskytuje profesionální a zálohované služby v oblasti server housingu a dedikovaných serverů. Klade důraz především na dostupnost a spolehlivost nabízených služeb, bezpečnost uložených dat, stejně jako na rychlost a stabilitu připojení. Zajišťuje také podporu klientům a přístup k zákaznickým serverům v režimu 365/24/7.

Síť datového centra Coolhousing se dá označit za multivendor řešení – kombinaci technologií značek Juniper a Cisco. Na access vrstvě se používají switche Cisco Catalyst řady 29xx. Vše je propojeno v kruzích skrze PVSTP (Per-VLAN Spanning Tree Plus), stomegabitové prvky jsou zakruhovány dvougigabitovým propojem, gigabitové prvky jsou zakruhovány čtyřgigabitovým propojem. Zátěž je zcela rozložena a stabilně se drží pod 30 % uplinku. Na hranici sítě provozuje Coolhousing čtveřici routerů, 2× Cisco a 2× Juniper. Hlavní routing zajišťují směrovače Cisco řady 7600 a Juniper MX80. Z celé servrerovny momentálně ústí 18 optických tras ve dvou směrech. Připojení NIXu je zajištěno dvojicí 10Gb linek, tranzitní konektivita je zajištěna společnostmi Dial Telecom a Interoute po gigabitových spojích, s plnými BGP tabulkami, podporou communit a blackholingu. Nepřerušené napájení je zajištěno dieselovými agregáty Cummins, SDMO 200 a záložními zdroji (UPS)

Coolhousing s.r.o. provozuje vlastní autonomní systém v internetu pod registračním číslem AS35592, je členem sdružení RIPE a sdružení NIX.

Více informací naleznete na http://www.coolhousing.net.